LG Watch Urbane – idealna kombinacija klasičnog dizajna i inovativnih funkcija

0

19/02/2015 –

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) LG Watch Urbane, svoj prvi luksuzni uređaj sa Android Wear operativnim sistemom koji je u potpunosti izrađen od metala. Kao što njegovo ime implicira, ovaj uređaj je dizajniran specijalno za urbane korisnike istančanog ukusa, a pruža izvanredne performanse, idealne za one koji žele da u svoju svakodnevicu unesu stil i visoku tehnologiju.

LG Watch Urbane rađen je po uzoru na LG Watch R, prvi pametni sat sa kružnim Plastic OLED (P-OLED) ekranom, koji je kompanija LG proizvela u oktobru 2014. godine. Dok je LG Watch R kreiran za aktivne korisnike, LG Watch Urban je formalnijeg izgleda, sa tanjim profilom, što ga čini idealnim kako za muškarce, tako i za žene. Izrađen po uzoru na luksuzne satove, LG je kombinovao klasični dizajn i inovativne funkcije kako bi uneo stil i praktičnost u svakodnevicu korisnika, ali i podigao visoke standarde njegovog prethodnika na još viši nivo.

LG Watch Urban poseduje isti P-OLED displej od 1.3 inča, baš kao i LG Watch R, ali za razliku od njega, ima uži ram koji mu pruža uglađen izgled. Sa izgledom pravog elegantnog sata, ovaj uređaj je savršen modni dodatak, dok je njegovo kućište od nerđajućeg čelika dostupno u posrebreno ili pozlaćenoj varijanti, a narukvica je napravljena od prirodne kože. Najvažnije, ovaj uređaj pokreće intuitivni interfejs osetljiv na dodir, koji LG Watch Urban čini kompatibilnim sa smart telefonima koji koriste Android 4.3 ili neki napredniji operativni sistem.

Kao i njegov prethodnik, najnoviji LG uređaj koji pokreće Android Wear platforma poseduje PPG (photoplethysmography) senzor koji tokom vežbanja meri otkucaje srca i puls korisnika.

„Klasični dizajn i tehnološke performanse LG Watch Urban uređaja čine ga idealnim naslednikom G Watch i G Watch R pametnih satova, koji su dizajnirani kao neformalni uređaji za aktivne korisnike. LG Watch Urban je važan deo naše strategije da razvijamo nosive uređaje koji će korisnici percipirati kao svakodnevni modni dodatak, a ne samo kao tehnološku napravu“, rekao je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Dodatni detalji, uključujući i cenu ovog uređaja, biće naknadno objavljeni.

Ključne specifikacije:

• Procesor: 1.2GHz Qualcomm® Snapdragon™ 400
• Operativni sistem: Android Wear™
• Ekran: P-OLED displej od 1.3 inča (320 x 320, 245ppi)
• Veličina: 45.5 x 52.2 x 10.9mm
• Memorija: 4GB eMMC / 512MB LPDDR2
• Baterija: 410mAh
• Senzori: 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass) / Barometer / PPG (Heart Rate Sensor)
• Boja: Zlatna/Srebrna
• Ostalo: Otporan na vodu i prašinu

Share.

Leave A Reply