Lexmark proizvodi: Pod “Energetskom zvezdom”

0

Lexmark je posvećen projektovanju energetski efikasnih proizvoda. Kao dokaz tu je niz proizvoda koji poseduju Energy Star sertifikat, zadovoljavaju ekološke standarde, a ne odstupaju ni od brojnih drugih zahteva čije je ispunjenje neophodno ako se želi epitet “energetski efikasnog”.

Pokrenut 1992. godine, Energy  Star je zajednički program američke Agencije za zaštitu životne sredine (U.S. Environmental Protection Agency)  i Energetskog departmana (U.S. Department of Energy), koji je postao svetski priznat simbol za energetski efikasne proizvode i prakse.

Kao ugovorni Energy Star partner, Lexmark je posvećen podržavanju ovog programa preko energetski efikasnog dizajna proizvoda. Na primer, 100% Lexmarkovih proizvodnih porodica realizovanih u 2012. godini ima Energy Star sertifikovane modele i uključuje Auto Duplex svojstvo. Ovaj poduhvat je ostvaren kroz razvoj proizvoda sa instant warm up tehnologijama i standardnim fabričkim dupleks opcijama.

Blue Angel (Plavi anđeo)

Tokom godina dizajneri Lexmarkovih proizvoda su osmislili proizvode da zadovolje Blue Angel standard za smernice ekološkog dizajna. Blue Angel ekološki sertifikat  je ustanovljen 1978. godine u Nemačkoj i jedan je od najprestižnijih zelenih sertifikata u svetu.

Lexmark je učestvovao u procesu razvoja standarda za Blue  Vigel RALUZ 171 koji je objavljen u decembru 2012. godine. Počev od 1. januara 2014. godine, Blue Angel RALUZ 171 će biti jedini Blue Angel standard  za imidžing opremu…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply