Lexmark model: Ušteda energije na različitim poljima

0

Mi u Lexmarku smo se obavezali da smanjimo potrošnju prirodnih resursa u svim našim vlastitim i zakupljenim proizvodnim objektima, objektima za istraživanje i razvoj, kao i u poslovnim prostorima širom sveta. Utvrdili smo nekoliko korporativnih ciljeva kojima se rukovodimo u našim pokušajima čuvanja energije.

Sedište Lexmarka u Leksingtonu u Kentakiju je bilo predmet višegodišnjih projekata za očuvanje energije, uključujući HVAC (grejanje, ventilacija i klimatizacija) nadogradnju sistema i smanjenje  objekata 13.103 m2 sa dodatnim redukcijama veličine lokacije planiranim za 2013. Na ovoj lokaciji, obimna edukativna kampanja za zaposlene se fokusira na njihovom podučavanju o navikama koje dovode do gubitka energije, kao što su korišćenje grejalica, ličnih frižidera i ličnih štampača. Kampanja podstiče zaposlene da primenjuju energetski efikasnije prakse.

LCCP (Laser Cartridge Collection Program) u Meksiku je smešten u Gold LEEDsertifikovanoj zgradi. U 2013. godini Lexmark International je aktivirao centar za brigu o deci u svom sedištu u Leksingtonu obezbeđujući beneficije sadašnjim i budućim zaposlenima sa malom decom. Projekat je registrovan u U.S. Green Building Council’s LEEDu , novom konstrukcijskom programu. U izgledu je i gradnja novog sedišta. Izgradnja dve zgrade u Leneksu će takođe biti registrovani LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) projekat…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply