Lenovo imenovao nove predsednike

0

Kompanija Lenovo je najavila nove lidere za Severnu Ameriku i Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA), što je sledilo nakon nedavnog prestrojavanja biznis grupa i geografija da bi bila obezbeđena veća konzistentnost, sinergija i fokus širom sveta.

ISTRAŽIVAČKI PARK TRIANGLE, NC, U novoj ulozi lidera našao se Aymar de Lencquesaing, sadašnji predsednik EMEA. On je danas jednoglasno imenovan za predsednika kompanije Lenovo za Severnu Ameriku. Lencquesaing se pridužio kompaniji Lenovo u drugom delu 2013. godine da bi vodio kompaniju u mobilni svet u regiji EMEA i postavio osnove za planove proširenja. Promovisan je u predsednika regije EMEA i višeg potpredsednika Lenovo grupe u februaru 2014. i u isto vreme je postao član upravnog odbora kompanije Lenovo.

Pod njegovim rukovodstvom, kompanija Lenovo je u regiji EMEA dostigla rekordnih 19,7 odsto PC udela u trećem finansijskom kvartalu, 40 odsto povećanja prihoda u trećem finansijskom kvartalu u odnosu na prethodnu godinu. Aymar je doprineo skoro trećini (29 odsto) globalnog prihoda kompanije Lenovo, prodao je više tableta nego bilo koja druga geografska celina u kojoj posluje kompanija Lenovo, i proširio poslovanje sa smart telefonima na skoro 50 zemalja u regiji EMEA.

Lencquesaing ima široku perspektivu za PC industriju koju nosi iz svog iskustva kao CEO u Packard-Bell. On ima veliko razumevanje severnoameričkog tržišta, pošto je proveo više od 20 godina u Americi pre nego što je postao deo Lenovo tima. U toku svojih 30 godina karijere imao je globalne liderske uloge sa kompanijama u Americi i Evropi. Ovaj čovek će biti odgovoran za upravljanje rastom kompanije i ambicija na severnoameričkom tržištu, koja je važna strateška geografija za uspeh kompanije Lenovo.

Lenovo je takođe najavio imenovanje Eric Cador-a kao višeg potpredsednika i predsednEric Cadorika EMEA od prvog maja. Cador je globalni izvršni lider u 30 zemalja sa iskustvom u liderskim pozicijama na IT tržištu. On je formalno vodio PC biznis za HP u regiji EMEA kao viši potpredsednik Personal System grupe, što je uloga koja se kasnije proširila i uključila liderstvo printing i personalnih sistema. Cador je takođe bio deo liderskog tima koji je sastavio Compaq integraciju i transformisao HP PC biznis. Pod njegovim rukovodstvom, HP je dostigao poziciju broj jedan u regiji EMEA. Ogromno znanje o IT sektoru i upravljanju koje poseduje Cador, kao i operativno i strateško iskustvo u dizajnu, lancu snabdevanja i strategijama za targetiranje kupaca osiguraće put uspeha za kompaniju Lenovo u EMEA zemljama.

„Ponosni smo da imamo najraznovrsniji, najiskusniji i najtalentovaniji liderski tim u našoj industriji –i to je suština konkurentske snage kompanije Lenovo. Mi privlačimo veliki talenat, jer je naše poslovanje jako, naše strategije jasne i naše mogućnosti znatne“, rekao je Gianfranco Lanci, predsednik i COO Lenovo grupe. „Imenujući Aymara, postavili smo jednog od dokazano najboljih lidera na strateško značajno tržište Severne Amerike, i ovim ne samo da nadograđujemo našu jaku osnovu, već i pružamo onu vrstu profitabilnog rasta i biznis diverzifikacije koju smo videli u regiji EMEA. Eric je jedinstven talenat naše kompanije – veteran industrije sa neverovatnim iskustvom, dubokim uvidom u funkcionisanje industrije i jakim takmičarskim duhom.“

I Lencquesaing i Cador će dostavljati izveštaje direktno Gianfranco Lanci-ju, koji je nedavno promovisan za predsednika i COO kompanije Lenovo.

Share.

Comments are closed.