KROZ PRAKSU DO ZNANJA: U toku je prijava za EdIT letnju školu programiranja kompanije Comtrade

0

Jedan od ciljeva EdIT-a je sinergija teorijskog i praktičnog znanja iz oblasti informacionih tehnologija, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa Comtrade kompanijom

Kompanija Comtrade sa ponosom i ove godine nastavlja tradiciju EdIT (Education for Innovative Thinkers) letnje škole programiranja. Letnja škola programiranja EdIT 2015 će se tokom ovog jula pored Srbije ( Beograd, Kragujevac), održati i u BiH (Sarajevo, Banjaluka) i Sloveniji ( Maribor, Ljubljana).

Polaznicima Comtrade -ove letnje škole programiranja  je omogućeno da uz dvonedeljnu edukaciju i timski rad razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju i tako steknu dodatno praktično iskustvo koje će svakako biti od velike koristi u budućem radu.

Jedan od ciljeva EdIT-a je sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa Comtrade kompanijom.

ct2

Značaj EdIT-a za komgpaniju Comtrade je zapravo upoznavanje sa potencijalnim budućim kadrovima, odnosno sticanje utiska kako se oni snalaze u realno simuliranom radnom okruženju. Pravi utisak o budućem zaposlenom je teško steći iz CV-ja i par razgovora, a naročito je gotovo nemoguće proceniti kandidata koji nema prethodnog radnog iskustva, na ovaj način. – istakao je Rade Radumilo, direktor ovogodišnjeg EdIT-a, Senior Software Engineer u kompaniji Comtrade.

ct3

Koliko je EdIT letnja škola programiranja posebna pokazuje i činjenica da veoma često njeni učesnici dobiju posao u kompaniji Comtrade. Takav je slučaj i sa Milošem Smiljanićem, prošlogodišnjim učesnikom EdIT, koji je sada već šest meseci zaposlen u Comtrade-u.

– Za EdIT sam čuo od dobrog drugara koji je u letnjoj školi programiranja učestvovao godinu dana pre mene. Prošle godine sam rešio da se prijavim jer mi se tema učinila veoma primamljivom, a takođe sam želeo da steknem nova znanja, iskustva i upoznam nove ljude. Ovo je bila prva prilika u kojoj sam se susreo sa svim tehnologijama i alatima koje kompanije koriste u razvijanju softvera. Kada sam se prijavljivao nisam razmišljao o tome da ću dobiti posao. Nakon EdIT-a dobio sam poziv  da dođem na praksu u Comtrade, nakon čega je usledila ponuda za posao  – zadovoljno nam je rekao Miloš.

ct4Foto: Petar Lazović

Tema prošlogodišnjeg EdIT-a u Beogradu bila je “Indoor navigacija pomoću iBeacon-a.

Projekat je obuhvatao razvoj Android aplikacije koja detektuje signale iBeacon-a koji su postavljeni na prikladna mesta u prostoru. U poslednjoj fazi projekta, na ovaj način je bilo moguće kontrolisati mali automobil koji se samostalno kreće po zadatoj putanji.

Ove godine tema u Srbiji će biti “Safety Life Tracking”.

“Safety life tracking” je projekat izrade korisničke aplikacije za nadzor puteva i praćenje saobraćaja. Cilj projekta je sinhroni prikaz video snimka i pozicije na mapi preko web aplikacije. Više o temi možete pogledati OVDE.

ct5

Broj učesnika na EdIT-u je ograničen.

– Svake godine dobijamo sve veći i veći broj prijava, pa nam je veoma teško da odaberemo najboljih 12 kandidata. Zbog toga se često dešava da broj učesnika povećamo, kako ne bismo ostali bez veoma kvalitetnih i dobrih studenata – dodao je Rade Radumilo.

Krajnji rok za prijavu za učešće na EdIT 2015 u Kragujevcu je 25. jun, a u Beogradu 13. jul. Učešće na EdIT letnjoj školi programiranje je potpuno besplatno za sve učesnike, jer kompanije Comtrade snosi celokupne troškove.

ct6

Svi zainteresovani za učešće na EdIT-u se mogu prijaviti OVDE, a više informacija o samoj radionici možete pronaći na Comtrade EdiT strani.

Pogledajte kako je EdIT letnja škola programiranja izgledala prošle godine

Share.

Comments are closed.