Korona(rni) dani

0

Piše: Dejan Ilić

Više puta sam počinjao ovaj tekst i brisao započeto. Zatrpan raznim informacijama koje se tiču samo i isključivo ove globalne zaraze, jednostavno sam shvatio da se nešto čudno dešava u mom „hard disku“ smeštenom u glavi. Obrni okreni, sve se svodi na jedan dobar antivirus!

Nepoznata sila rešava stvar

Međutim, takav antivirus izgleda da još niko nije napravio. Imao sam tu čast da na jednom sada već nepostojećem sajmu CeBit upoznam Eugena Kasperskog, čak i da pričam sa njim. Od tada, smatram da je on broj 1 za antivirusne programe ali, mislim da ni on ne bi mogao da napravi program koji bi bio „Nepoznata sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar“.

Taj i takav antivirusni program, morao bi da prepozna zlonamerne pokušaje dezinformisanja ali i bezopasno smeće i da ih odstrani čak i pre pojavljivanja na ekranima naših računara.

Biće da mnogo hoću, zar ne?

Daj šta daš!

Realno, u danima samoizolacije, prinudne izolacije ili totalne zabrane kretanja, ako nemate pripremljenu kućnu biblioteku na koju je pala prašina i konačno dočekala svojih 5 minuta da bi bila upotrebljena, ako nemate gomilu neispravnih uređaja koje bi ste mogli popraviti ili ako nemate zatrpan podrum koji vapi za generalnim čišćenjem, ne preostaje vam ništa drugo osim da u pauzama gimnastičkih vežbi, koje većina nas uglavnom i ne radi, prionete na „buljenje“ u ekrane vaših stacionarnih ili prenosnih uređaja.

E u tom grmu ne leži zec već se krije, glavom i bradom čuveni „Đavo iz Tasmanije“! Za one mlađe, koji ne znaju ko je taj lik, to je jedan strašan i opak crtani lik, koji uvek biva namagarčen od Duška Dugouška. Ako ne znate ni koje Duško Dugouško, e onda ne znate šta ste sve propustili u životu.

Život na talasima dezinformacija

Sa jedne strane, dobijate „proverene“ informacije da je ova situacija odavno planirana i to u veću nekih staraca koji sebe zovu „Vladari iz senke“. Onda se na to nadovezuju teorije da su tri tajna agenta doletela iz Londona u Vuhan i isti dan se vratila. Međutim, sa druge strane, iz još proverenijih izvora dobijamo obaveštenje da su to ipak Kinezi sami sebi uradili kako bi za jeftine pare otkupili sve zapadne fabrike koje se nalaze u Kini. Ma da, reći će mnogi sa treće strane koji opet vide napad na sve svetske vere a najpre na Hrišćanstvo jer, neće biti liturgija povodom najradosnijeg Hrišćanskog praznika, Vaskrsa. Oni što su na četvrtoj strani, jednostavno kažu da niko pojma nema, osim njih i da iza svega stoji „Farmakomafija“ koja čeka da na globalnom nivou rasproda sve živo što ima u svojim magacinima, za debele pare! Oni peti pak, dodaju da te nazovi vakcine u stvari trebaju da sadrže nano čipove u sebi, kako bi čovečanstvo konačno moglo da se kontroliše…

Glupost do gluposti pa sve to na kvadrat. Mogli bi smo ovako unedogled.

Međutim, ono što sam ja primetio nema veze ni sa čim napred navedenim. Pogledao sam istorijat poziva na svom prenosnom telefonskom aparatu i prvi put sam se ozbiljno zamislio. Gde mi nestadoše silni prijatelji i kvazi prijatelji i poznanici koji su znali i po pet puta dnevno da me zovu? Odjednom, nigde nikog. Doduše, ono malo pravih i iskrenih prijatelja i dalje je tu i na tome sam im neizmerno zahvalan.

Tragovi koji ostaju

Paradoksalno ali, najzahvalniji sam, nećete mi verovati, najzahvalniji sam ovoj situaciji. Sada, smirene glave i bez trunke nervoze (osim kada mi nevaspitana gospođa ispred nosa uleti u red ispred prodavnice gde svi strpljivo čekamo da kupimo malo hrane jer smo ipak odlučili da verujemo da ne treba stvarati zalihe), mogu da se posvetim porodici, stvarnim prijateljima, pa i svim informacijama koje me zatrpavaju sa interneta ili putem društvenih mreža.

Znate li šta sam na kraju shvatio? Zaista je tačna ona narodna: „Ne pada sneg da bi pokrio breg, nego da svaka zver ostavi svoj trag“. Tako će biti i kada prođe ova globalna histerija, a proći će. Međutim, zveri koje su izašle ostavljaju i ostavljaće duboke tragove.

Dakle, treba zaista ostati smiren i hladne glave jer, ako to ne uradimo, više ćemo se razboleti od „koronarnih“ – srčanih problema nego od stvari koje predstavljau stvarnu pretnju.

Živi bili pa videli!

Share.

Leave A Reply