Korisničko iskustvo krojeno po svačijoj meri – vivo ažuriranje Funtouch OS 12 korisničkog interfejsa donosi nove boje Android 12 operativnom sistemu

0

Nove opcije za personalizaciju, kao i poboljšane bezbednosne funkcije, dovode unapređeno korisničko iskustvo

Vivo je predstavio Funtouch OS 12, veliko novo ažuriranje svog mobilnog operativnog sistema zasnovano na nedavno objavljenom Android-u 12. Lansiranje korisnicima pruža potpuno novo iskustvo koje spaja elegantan minimalizam standardnog Android-a u kombinaciji sa zabavnim i korisnim funkcijama koje poboljšavaju svakodnevnu upotrebu i omogućavaju veće prilagođavanje individualnim potrebama korisnika. U pozadini ovog ažuriranja, Funtouch OS 12 poboljšava performanse i nudi unapređene funkcije za privatnost i sigurnost. Novi raspored mreže aplikacija optimizuje iskustvo obavljanja više zadataka, a podržana je i funkcija proširenja RAM u verziji 2.0, koja automatski omogućava potrošačima da na svom telefonu podese raspodelu prostora za skladištenje, koji će se koristiti kao dodatna „radna“ memorija, pružajući besprekornije iskustvo pri korišćenju više aplikacija istovremeno. Pored toga, novi Nano muzički plejer, kompatibilan sa popularnim muzičkim aplikacijama nezavisnih proizvođača u Evropi, obezbeđuje brz pristup omiljenim funkcijama za reprodukciju omiljenih pesama, samo jednim dodirom početnog ekrana.

Prilagođavanje početnog ekrana uz pomoć prečica, nalepnica i omiljenih fotografija

Jedan od korisnih „trikova“ Funtouch OS 12 je povećana personalizacija, sa korisnim funkcijama dizajniranim da pojednostave svakodnevni život. Konkretno, nove i moćne prečice olakšavaju organizovanje početnog ekrana, kao i pristup ključnim funkcijama. Pored toga, svom pametnom telefonu korisnici mogu dati lični pečat prilagođavanjem početnog ekrana jedinstvenim projekcijama slajdova omiljenih trenutaka. Takođe, moguće je postaviti podsetnike, zabeležiti navike ili zapisivati ideje pomoću nalepnica na obojenoj pozadini.

Poboljšano rukovanje podešavanjima privatnosti

Funtouch OS 12 je zasnovan na najnovijem Android 12 operativnom sistemu, koji nudi poznato korisnicko iskustvo, uključujući i poboljšanu bezbednost sistema. Zahvaljujući intuitivnim i korisnim funkcijama bezbednosti i privatnosti, Funtouch OS 12 korisnicima omogućava veću kontrolu nad svojim podacima. Na primer, nova funkcija privatnosti daje mogucnost odluke koje aplikacije mogu da pristupe kameri ili mikrofonu telefona – a Funtouch OS 12 prikazaće ikonu mikrofona ili kamere kada je bilo koja od njih u upotrebi. Uz poboljšanu kontrolu nad podacima o lokaciji, korisnici mogu da odluče da li žele da daju aplikaciji približnu ili tačnu lokaciju. Novo ažuriranje takođe, pokazuje korisnicima koje su aplikacije pristupile kameri, mikrofonu ili lokaciji uređaja u poslednja 24 sata i olakšava direktno upravljanje dozvolama svake aplikacije.

Jedan od prvih, sa Andoidom 12

Funtouch OS 12 je zasnovan na Android-u 12, koji je javno objavljen u oktobru 2021. godine. vivo je potvrdio da će cela linija proizvoda koja se prodaje kako u Srbiji, tako i u celoj Evropi dobiti ažuriranje za Android 12. vivo je jedan od prvih proizvođača pametnih telefona koji je uveo prednosti najnovije verzije Google operativnog sistema u svoje proizvode u Evropi. Uvođenje je počelo krajem januara i, zavisno od modela telefona, trajaće do aprila.

Share.

Leave A Reply