Konkurs za novinarske nagrade za doprinos društvenoj koheziji i društvenom dijalogu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i izmedju njih, produžen do 21.03.2021. godine

0

Ova inicijativa pokrenuta je u Bosni i Hercegovini (BiH) 2014. godine, nakon razgovora između generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i Predsedništva BiH. Tokom Samita Brdo-Brioni u Budvi, Crna Gora, održanog 2015. godine, lideri regiona prepoznali su projekat DFF koji se sprovodi u BiH i podstakli njegovo širenje na jugoistočnu Evropu. Program zajednički sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu s kabinetima Predsedništva i vladama u BiH, Crnoj Gori i Srbiji. Program finansira Fond za izgradnju mira Ujedinjenih nacija (PBF).

Regionalni zajednički program DFF-a doprinosi ostvarivanju Agende 2030, a posebno ostvarivanju četiri cilja nabrojana među ciljevima održivog razvoja (SDG): Kvalitetno obrazovanje (SDG 4), Ravnopravnost polova (SDG 5), Održivi gradovi i zajednice (SDG 11), Mir, pravda i jake institucije (SDG 16).

Putem osiguranja prostora za dijalog i kontinuiranu interakciju između različitih grupa koje žive u regionu, program ima za cilj pružanje podrške u kolektivnom identifikovanju pitanja koja imaju uticaja na sve građane i dodatno doprinose unapređenju interakcije i saradnje između grupa. Program se najviše fokusira na mlade, medije i žene u tri zemlje učesnice.

Pozivaju se zainteresirani novinari da do 21. marta 2021. godine na razmatranje dostave svoje medijske izveštaje o predloženim temama. Komisija za izbor će odabrati 3 prijave (po jednu iz svake države) kojima će biti dodeljena nagrada na Regionalnoj konferenciji za medije, čije je održavanje planirano 26. marta 2021. godine.

Kriterijumi za podnošenje prijava

Novinari se mogu  prijaviti podnoseći svoje izveštaje, publikovane u bilo kom novinarskom formatu (štampanom, online, radio i TV), a koji su originalno objavljeni ili emitovani u medijima u bilo kojoj ili svakoj od zemalja učesnica. Prijavljeni radovi moraju biti prethodno objavljeni u štampanim i online medijima, odnosno emitovani na radijskim i televizijskim medijskim kućama, tokom kalendarske 2020. godine.

Prijave se moraju dostaviti do datog roka – 21. marta 2021. godine. Sve prijave trebaju se dostaviti u elektronskoj formi na sljedeću email adresu: RegMediaPlatformJournosComp@gmail.com

Kriterijumi za nominovane

Priče se trebaju baviti pitanjima društvene kohezije i dijaloga unutar i između građana Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije.

Rok za podnošenje prijava je 21. mart 2021. godine, 23:59 sati.

Svi kandidati biti će obavešteni o odluci komisije.

Aneks:

Obrazac za podnošenje prijave možete preuzeti na linku https://wcmsprod.unicef.org/bih/media/6066/file/Aplikacijska%20forma.pdf

Share.

Leave A Reply