Kompanija MasterCard najavljuje novu mogućnost za evropske startap kompanije

0

Kompanija MasterCard poziva inovativne startap kompanije iz cele Evrope da se prijave za naredni ciklus programa Start Path Europe. Ovaj program je usmeren na pružanje podrške i stručnosti startap kompanijama koje su im neophodne za prevazilaženje ključnih izazova i razvijanje poslovanja.

DABLIN, 23. januar 2015. –   Program Start Path Europe nastoji da u roku od 12 meseci startap kompanijama pruži podršku koja je prilagođena za rešavanje prioriteta specifičnih za svaku kompaniju. Startap kompanije koje učestvuju u programu biće pod mentorstvom nekog od globalnih stručnjaka iz kompanije MasterCard, upoznaće se sa partnerima kompanije MasterCard kako bi istražili mogućnosti za pilot projekte i imaće mogućnost da iskoriste već postojeća MasterCard rešenja.

„Start Path Europe je jedinstven, zato što mi prilagođavamo podršku kako bi ona odgovarala pojedinačnim potrebama startap kompanija, umesto da na sve učesnike primenjujemo univerzalni pristup“, rekao je Stefan Vajper, Global Lead MasterCard Start Path Programa. „Naš cilj je uspeh svake startap kompanije i pružanje pomoći kako bi se one razvijale brže nego što bi to mogle samostalno“.

Kompanija MasterCard je poželela dobrodošlicu prvoj Start Path Europe generaciji u 2014. godini, a u kojoj su se našle kompanije odabrane među prijavljenima iz više od 30 zemalja, a to su: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin, i Storee.

„Start Path Europe inkubator je bio izuzetno koristan za nas“, rekao je Sajmon Ples, suosnivač i generalni direktor kompanije Xpreso sa sedištem u Dablinu. Kompanija je pokrenuta 2012. godine sa ciljem povezivanja klijenata sa kuririma u realnom vremenu, kako bi se rešilo pitanje čekanja kod kuće na isporuke.

„Za nas je isporuka proizvoda jednako važna kao i sam proizvod, tako da je naša misija da omogućimo klijentima da dobiju sjajno iskustvo isporuke“, rekao je Ples. „Uz podršku kompanije MasterCard, mi smo se povezali sa brojnim velikim organizacijama po pitanju poslovnih mogućnosti i ubrzali smo naš tok prodaje“.

Maksimalno osam kompanija iz cele Evrope biće odabrano za učešće u 12-omesečnom programu koji kombinuje rad u fizičkom i virtuelnom okruženju, a koji će biti pokrenut u aprilu 2015. godine. Start Path inkubator je otvoren za kompanije koje posluju u oblasti trgovine. Sve informacije o uslovima za izbor i onlajn prijava dostupni su putem veb stranice www.f6s.com/mastercardstartpath. Rok za prijave je 19. februar.

Share.

Leave A Reply