Kompanija Huawei predstavila nova rešenja za izgradnju zelenijih 5G mreža

0

Kompanija Huawei bila je domaćin Better World samita u Dubaiju i tom prilikom je predstavila GreenSite i PowerStar2.0 rešenja koja pomažu operaterima da dizajniraju zelenije 5G mreže sa većim performansama i manjom potrošnjom energije.

Samit je okupio telekom operatere iz celog sveta koji su razgovarali o načinima za postizanje ciljeva 5G mreža sledeće generacije uz održivost životne sredine i dostizanje nulte emisije ugljenika.

Kako bi IKT industrija smanjila emisije gasova staklene bašte za 45 odsto, Huawei je istakao potrebu za stalnim inovacijama u snabdevanju električnom energijom, distribuciji, upotrebi i njenom upravljanju. Pored nekih poboljšanja kao što su antenska tehnologija i hlađenje koje uključuju korišćenje obnovljivih izvora, GreenSite takođe omogućava prilagođavanje napajanja električnom energijom opterećenjima saobraćaja u realnom vremenu kako bi se poboljšala energetska efikasnost. 

Huawei je najavio i poboljšanja PowerStar bazne stanice koja je debitovala 2018. godine. Ovo rešenje sada koristi više mrežne inteligencije i povezane telemetrije kako bi se bolje predvideo 5G saobraćaj ka njihovim baznim stanicama. Da bi se podržao porast 5G saobraćaja i dostigao cilj nulte emisije, na događaju je predstavljena platforma koja će operaterima pokazati kako mogu da koriste tehnološke inovacije u mrežnoj infrastrukturi vodeći računa o energetskoj efikasnosti proizvodnje, transporta, distribucije i potrošnje energije.

Više na: https://www.verdict.co.uk/huawei-better-world-summit-5g/

Share.

Leave A Reply