Kompanija HMD započinje proizvodnju 5G pametnih telefona u Evropi

0

Nakon nedavne najave prelaska na novu strategiju multi-brend portfolija, kompanija HMD Global, najveći evropski proizvođač pametnih telefona, najavljuje još jednu veliku prekretnicu: kompanija HMD je otpočela proizvodnju 5G pametnih telefona u Evropi. Prvi uređaj kompanije iz nove proizvodne linije, Nokia XR21, sada je dostupan poslovnim korisnicima. Ovo je u skladu sa opštim potencijalom rasta kada je reč o pametnim telefonima u Evropi, gde kompanija Canalys predviđa da će se evropsko tržište pametnih telefona povećati za 7% u 2024 godini.

Presrećni smo što proizvodimo Nokia XR21, naš prepoznatljivi robusni 5G pametni telefon, u Evropi. Posvećeni smo ulaganju u bezbednost, tehnologiju i proizvodne procese zahvaljujući kojima su naši uređaji bezbedniji i traju duže,” izjavio je Jean-Francois Baril, suosnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije HMD Global.

„Naši budući planovi uključuju dalja ulaganja u softversku bezbednost, sa namerom da prilagođeni softver i bezbednosne funkcije ponudimo direktno korisnicima“, dodaje Jean-Francois Baril.

Odgovarajući na rastuće potrebe poslovnih korisnika, kompanija HMD je razvila mogućnosti i procese za dovođenje proizvodnje uređaja u Evropu. Svaki uređaj je podvrgnut rigoroznom testiranju softvera i malver testovima u Evropi, pri čemu neki od poslovnih korisnika zahtevaju dodatnu bezbednost u saradnji sa mnogobrojnim IT bezbednosnim partnerima. Podaci se bezbedno čuvaju u EU: sa fokusom na bezbednost softvera i privatnost, korisnički i korporativni podaci sa svih pametnih telefona koje proizvodi kompanija HMD se čuvaju i obrađuju na serverima kompanije u Finskoj od 2019. godine.

Pored svojih bezbednosnih kredencijala, Nokia XR21 telefon je takođe napravljen da traje i dizajniran je sa održivošću na umu. Uz sertifikat izdržljivosti po vojnim standardima i IP69K rejting, ovaj pametni telefon je sertifikovan da izdrži prašinu, toplotu, udarce i vodu. Kao deo konstantne posvećenosti održivosti kompanije HMD, Nokia XR21 telefon je napravljen da minimizuje uticaj na životnu sredinu: šasija je izrađena od 100% recikliranog aluminijuma, a njegova baterija koja traje dva dana podržava 60% više punjenja tokom životnog veka telefona. Dodatne faze u evropskom proizvodnom procesu će pomoći dalje smanjenje emisija.

Kako bi proslavili novo mesto proizvodnje i bezbednosne standarde Nokia XR21 telefona, limitirano izdanje od 30 uređaja koji dolaze iz nove proizvodne linije u Evropi biće dostupni za kupovinu na nokia.com. Uređaji limitiranog Made in Europe izdanja dolaze u ekskluzivnoj Frosted Platinum boji, imaju ugraviran sopstveni jedinstveni serijski broj i dolaze sa sertifikatom porekla u kutiji.

Cena i dostupnost

Limitirano izdanje Nokia XR21 telefona u ekskluzivnoj Frosted Platinum boji je dostupno po ceni od €699 (£599) u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Španiji, Italiji i Finskoj na Nokia.com/phones. Evropsko izdanje Nokia XR21 telefona u Black boji će uskoro biti dostupno po ceni od €649 (£549) u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Španiji, Italiji i Finskoj na Nokia.com/phones.

Share.

Leave A Reply