Kompanija HMD na samom vrhu rejtinga u oblasti održivosti za 2023. godinu

0

Nakon nedavne najave prelaska na novu strategiju multi-brend portfolija, kompanija HMD Global Oy (“HMD”) najavljuje još jednu veliku prekretnicu: kompanija je ostvarila veoma impresivnu Platinum EcoVadis ocenu održivosti za 2023, drugu godinu zaredom. Kompanija se nalazi u prvih 1% biznisa i 98% kompanija koje su revidirane zbog njihove posvećenosti održivim praksama u proizvodnji komunikacione opreme.

Presrećni smo što smo drugu godinu zaredom dobili Eco Vadis Platinum ocenu održivosti. U kombinaciji sa nepokolebljivom posvećenošću obezbeđivanju visokokvalitetnih, pristupačnih mobilnih uređaja korisnicima širom sveta, svako od nas u kompaniji HMD je uzbuđen zbog onog što nam predstoji u dizajniranju inovativnih proizvoda koji su napravljeni da traju, smanjujući tako elektronski otpad, pomažući ljudima da svoje mobilne uređaje koriste duže i vršeći pozitivan uticaj na planetu”, rekao je Jean-Francois Baril, suosnivač, predsednik i izvršni direktor u kompaniji HMD Global.

EcoVadis, najveći svetski i najpouzdaniji provajder ocena održivosti poslovanja, zasnovan je na dokazima i pokriva četiri oblasti održivosti: životna sredina, rad i ljudska prava, etika i održiva nabavka.

U kompaniji HMD, posvećeni smo kreiranju vrednosti za ljude, partnere i planetu.

Platinum rejting je pokazatelj naprednog struktuiranog i proaktivnog pristupa održivosti koji kompanija neguje. On predstavlja indikator pozitivne namere jer revidirane kompanije nastoje da unaprede svoje performanse kada je reč o održivosti i da ostvare dodatni uticaj.

Prošle godine, kompanija HMD je osigurala Platinum EcoVadis ocenu.

Share.

Leave A Reply