Kompanija HMD Global najavljuje najnovije Nokia pametne telefone i svoje prve korake ka dovođenju proizvodnje u Evropu, osnažujući tako reputaciju bezbednih, izdržljivih i održivih uređaja

0

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je tri nova Nokia pametna telefona – Nokia G22, Nokia C32 i Nokia C22. Svi uređaji dolaze sa baterijom koja traje do tri dana, unapređenim mogućnostima fotografisanja i unapređenom izdržljivošću u C seriji i prvim Nokia pametnim telefonom (Nokia G22) koji u svojoj srži donosi mogućnost jednostavnog popravljanja.

Kompanija HMD Global takođe najavljuje prvi korak na putu da postane prvi veliki globalni provajder pametnih telefona koji proizvodnju dovodi u Evropu.

Adam Ferguson, direktor marketinga proizvoda u kompaniji HMD Global je izjavio: Ljudi cene dugotrajne i kvalitetne uređaje, i ne bi trebalo da prave kompromise kada je reč o ceni po kojoj mogu da ih dobiju. Novi Nokia G22 telefon je s namerom dizajniran tako da ima mogućnost lake popravke, kako biste mogli da ga koristite još duže, a uz napredne opcije fotografisanja na Nokia C32 telefonu i unapređenu izdržljivost Nokia C22 telefona, donosimo još veću vrednost u C seriju”.

Veoma smo srećni što možemo da najavimo ovaj prvi korak na našem putu ka dovođenju proizvodnje 5G uređaja u Evropu”, rekao je Jean-Francois Baril, suosnivač, predsednik i generalni direktor kompanije HMD Global. Brend Nokia ima ponosnu istoriju na evropskom tržištu, a uz ovaj korak nastavljamo da jačamo našu poziciju kao jedini veliki evropski provajder pametnih telefona”, dodao je on.

Nokia G22 – prvi Nokia pametni telefon dizajniran tako da ga je moguće lakše popraviti

Nokia G22 je prvi Nokia pametni telefon namenski dizajniran tako da u svojoj srži donosi mogućnost jednostavne popravke, podižući prepoznatljivu dugotrajnost Nokia telefona na novi nivo.

Novi pametni telefon G serije takođe dolazi sa zadnjim delom izrađenim od 100% reciklirane plastike, OZO reprodukcijom koja pruža poboljšan bas i jasniji zvuk, kao i sa 2 godine nadogradnje Android operativnog sistema, tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i produženom trogodišnjom garancijom bez dodatnih troškova.

Ben Wood, glavni analitičar u kompaniji CCS Insights: Kako korisnici sve više traže održivije i dugotrajnije uređaje, mogućnost jednostavnog i pristupačnog popravljanja pametnih telefona će postati faktor koji pravi ključnu razliku između uređaja na tržištu. Istraživanje stavova krajnjih korisnika koje je sprovela kompanija CCS Insight potvrđuje ovo, imajući na umu podatak da skoro polovina korisnika mobilnih telefona u Zapadnoj Evropi kaže da bi voleli da imaju mogućnost da poprave svoj uređaj po razumnoj ceni ako se desi da se pokvari van garantnog roka”.

Nokia C32 dolazi sa najboljim kvalitetom slike u C seriji do sada

Sa kamerom od 50 MP i fenomenalnim algoritmima za snimanje, Nokia C32 obezbeđuje napredne opcije fotografisanja po još pristupačnijoj ceni. Ovaj uređaj odlikuje prefinjeni dizajn sa završnom obradom od kaljenog stakla kao i elegantne, ravne bočne delove koji C seriji daju vrhuski izgled. Nokia C32 dolazi sa najnovijim Android 13 operativnim sistemom pravo iz kutije, i obezbeđuje najpersonalizovaniji softver do sada, za moderno iskustvo korišćenja pametnog telefona.

Nokia C22 – šampion izdržljivosti koji nudi maksimalnu vrednost

Nokia C22 dolazi sa izuzetnim kvalitetom izrade koji nadmašuje konkurenciju u rigoroznim testovima slobodnog pada. Nokia C22 telefon je spreman da izađe na kraj sa neočekivanim izazovima svakodnevnog korišćenja zahvaljujući IP52 zaštiti od prašine i prskanja vodom, ojačanim 2.5D staklom ekrana, i čvrstoj metalnoj šasiji koja je smeštena unutar snažnog polikarbonatnog kućišta. Ovaj uređaj odlikuje mnoštvo moćnih algoritama za snimanje u unapređenoj dvostrukoj kameri rezolucije 13 MP koja omogućava beleženje uspomena do najsitnijih detalja bez obzira na osvetljenje.

Prvi koraci na putu ka dovođenju proizvodnje u Evropu

U nastojanju da dodatno ojača svoja obećanja o bezbednosti, kompanija HMD Global pravi prve korake na putu ka tome da postane prvi veliki globalni provajder pametnih telefona koji je proizvodnju doveo u Evropu. U prvoj fazi ovog putovanja, kompanija razvija mogućnosti i procese za dovođenje proizvodnje 5G Nokia uređaja u Evropu u 2023. godini. Ovi novi koraci predstavljaju nastavak posvećenosti kompanije HMD Global vođenju bezbednih i transparentnih operacija u Evropi.

Cena i dostupnost

  • Nokia G22 telefon u Srbiji će biti dostupan u Lagoon Blue boji i u 4/128 GB konfiguraciji memorije i prostora za skladištenje. Preporučena maloprodajna cena telefona je 24.999 RSD.
  • Nokia C32 telefon u Srbiji će biti dostupan u Charcoal i Autumn Green bojama i u 4/64 GB konfiguraciji memorije i prostora za skladištenje. Preporučena maloprodajna cena telefona je 18.999 RSD.
  • Nokia C22 telefon u Srbiji će biti dostupan u Midnight Black boji i u 2/64 GB konfiguraciji memorije i prostora za skladištenje. Preporučena maloprodajna cena telefona je 15.999 RSD.
Share.

Leave A Reply