Kingston predstavlja IronKey Keypad 200 USB sa hardverskom enkripcijom

0

Kingston Digital Europe Co LLP,  koja se bavi proizvodnjom flash memorije u okviru kompanije Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda i tehnološkim rešenjima, danas je najavila izlazak Kingston IronKey™ Keypad 200 (KP200), prvog diska u industriji koji dolazi s najnovijom FIPS 140-3 Level 3 enkripcijom za vaše podatke.

IronKey™ Keypad 200 napravljen je vodeći računa o složenom sistemu zaštite i fleksibilnosti upotrebe — nudi XTS-AES 256-bitnu hardversku enkripciju na alfanumeričkoj tastaturi koja je nezavisna od OS-a. KP200 uključuje ugrađenu punjivu bateriju, tako da korisnici mogu otključati disk koristeći tastaturu za jednostavan PIN pristup, bez korišćenja softvera. Nakon otključavanja, korisnici mogu pristupiti svojim podacima priključivanjem diska u bilo koji uređaj koji podržava USB Type-A interfejs, čineći ga plug-and-play uređajem u svim IT ekosistemima.

KP200 ima FIPS-140-3 Level 3 (u procesu) sertifikat za sigurnost na nivou vojnih dokumenata, a strujni vodovi diska presvučeni su čvrstim epoksidom kako bi se postigla zaštita od otvaranja i sprečio pristup njegovim unutrašnjim komponentama bez oštećenja. Za dodatni nivo zaštite, tastatura je presvučena zaštitnim polimernim slojem kako bi se sprečila analiza otisaka prstiju na tastaturi.

KP200 podržava opciju više PIN-ova, dopuštajući korišćenje zasebnih PIN-ova administratora ili korisnika. KP200 zaključava korisnički PIN nakon deset neuspelih pokušaja prijave, ali ako su oba PIN-a omogućena, administratorski PIN se može koristiti za ponovno uspostavljanje korisničkog PIN-a i pristup disku. Ako se sam administratorski PIN netačno unese deset puta zaredom, ugrađena Brute Force zaštita od napada će izbrisati disk, odnosno trajno uništiti podatke i resetovati uređaj. Dodatno, KP200 može zaštititi od zlonamernog softvera nepouzdanih uz dva različita načina rada samo za čitanje, omogućujući administratoru zaštitu diska od pisanja tokom određene sesije ili globalno kroz sve korisničke sesije.

“Kingston IronKey KP200 je prvi disk koji je uspešno prošao sertifikacijska laboratorijska testiranja za najnoviju FIPS 140-3 Level 3 vojnu razinu sigurnosti od strane NIST-a”, rekao je Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager, Kingston. “Bez potrebe za softverom i jednostavnost korišćenja tastature, čine KP200 najboljim rešenjem za one koji traže fleksibilnost uz održavanje najvišeg nivoa sigurnosti za skladištenje osetljivih podataka u pokretu.”

KP200 dodaje sigurnosna poboljšanja za FIPS 140-3 Level 3:

  •      Minimalna dužina PIN-a treba biti od 7 do 8 karaktera (maksimalno je 15) za veću sigurnost PIN-a
  •      Nema kompanijski unapred postavljenog PIN-a – korisnik mora postaviti PIN prilikom prve upotrebe
  •      Periodično samotestiranje kako bi se osigurale potpuno funkcionalne sigurnosne šifre– KP200 će se isključiti ako se otkrije problem
  •      Automatsko isključivanje u uslovima preterane temperature i napona
  •      Poboljšani generator slučajnih brojeva za jačanje generisanja ključeva za šifre

Kingston IronKey Keypad 200 ima raspoložive kapacitete skladištenja u rasponu od 8GB – 128GB i podržan je ograničenim trogodišnjim jamstvom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću. Za više informacija posetite kingston.com.

Share.

Leave A Reply