Kingston Digital najavljuje XTS-AES šifrovani USB disk sa automatskim USBtoCloud rezervnim kopiranjem

0

Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, danas je objavila izlazak IronKey Locker+ 50 (LP50) USB fleš diska koji obezbeđuje sigurnost korisnicima sa AES hardverskom enkripcijom u XTS režimu radi zaštite od BadUSB i brute force napada pomoću digitalno potpisanog firmvera.

Kingston IronKey Locker+ 50 nudi opciju sa više lozinki, administratorske i korisničke profile, sa složenim lozinkama ili pristupnim izrazima. Složeni režim dozvoljava lozinke od 6-16 karaktera uz korišćenje 3 od 4 skupa znakova, dok novi režim sa pristupnim izrazom omogućava numerički PIN, rečenicu ili čak listu reči od 10 do 64 karaktera, uz podršku za međunarodne karaktere. Da bi se smanjili neuspeli pokušaji prijavljivanja tokom unosa lozinke, omogućena je opcija da korisnik može da vidi šta je otkucano klikom na simbol „oko“. Ali ako se zaboravi korisnička lozinka administratorska lozinka se može koristiti za pristup podacima na disku ili resetovanje korisničke lozinke.

LP50 je praktičnog dizajna sa svojim kompaktnim metalnim kućištem i ugrađenom petljom za ključ, a zahvaljujući funkciji USBtoCloud (od ClevX-a), korisnici mogu da pristupaju svojim podacima bilo gde. LP50 je lako podesiti za svakoga bilo da koristi Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox ili Box za lično skladište u cloud-u. Pored toga, sav potreban softver i opcije koje garantuju bezbednost su već na disku, tako da nije potrebna instalacija dodatnih aplikacija, a radi i na Windows i macOS-u tako da korisnici mogu da rade sa više sistema.

„Uzbuđeni smo što možemo da ponudimo još jednu sjajnu opciju za one koji žele napredniju zaštitu svojih osetljivih ličnih ili poslovnih podataka uz naš IronKey Locker+ 50“, rekao je Oscar Escaiola Kaloudis, EMEA Flash poslovni menadžer kompanije Kingston. „LP50 ima našu najtraženiju funkciju, dvostruke lozinke, zajedno sa novim passphrase režimom koji će omogućiti korisnicima da izaberu lozinku koju je lakše zapamtiti.

Kingston IronKey Locker+ 50 je dostupan u kapacitetima od 16 do 128 GB i podržan je ograničenom petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingstonom pouzdanošću.

Za više informacija posetite kingston.com.

Share.

Leave A Reply