Kalendar treninga za februar Trening centra Beograd kompanije Ingram Micro

0

I dalje primenjujući model rada od kuće kako bi se sprečilo potencijalno širenje Covid 19 virusa, Trening centar Beograd kompanije Ingram Micro i u februaru realizuje treninge po principu VILT (Virtual Led Instructor Training) nastave.

Pored obuke za sticanje zvanja serifikovanog inženjera za rešenja kompanije Veeam – Certified Engineer (VMCE) V11 i obuke za zvanje Troubleshooting Expert za rešenja Check Pointa (CCTE), koje su održane prvih dana meseca, Ingram Micro tim je pripremio i niz drugih korisnih treninga.    

PMI

Tako se već u periodu od 7. do 11. februara 2022. održava obuka za upravljanje projektima po PMI metodologiji.

Polaznici ove visoko-specijalizovane obuke biće osposobljeni za iniciranje, planiranje, realizaciju, praćenje i kontrolu projekata. Ovaj trening omogućava svim zainteresovanim za PMI akreditacije, PMP ili CAPM ispunjenje jednog od potrebnih uslova – 35 časova formalne obuke iz Upravljanja projektima.

PMI PMP akreditacija je prepoznata širom sveta i tražena od najvećih globalnih korporacija i vladinih ustanova koje investiraju u projekte velikih vrednosti. Izuzetno je vrednovana kod rada na investicionim i razvojnim projektima, posebno u građevinarstvu, naftnoj industriji, proizvodnji i distribuciji energije, IT industriji i telekomunikacijama, finansijama, itd. Može se reći da vam ova akreditacija otvara vrata ka profesionalnoj karijeri i poslovnom napredovanju.

Trening je namenjen svima koji učestvuju u radu na projektima, uključeni su u njihovu podršku ili imaju interes vezan za projekat: rukovodiocima u kompaniji, sponzorima projekata, klijentima, članovima projektnih timova, HR rukovodiocima, kandidatima za PMI akreditaciju, ali i svima onima koji žele da prošire ili osveže svoje znanje.

Za pohađanje ove obuke poželjno je iskustvo iz rada na projektima ili u projektnim timovima.

Predavač je Miroslav Janković, dipl. inž., PMP, PSM I, MBA koji poseduje  višedecenijsko međunarodno iskustvo u upravljanju projektima, programima i portfolijima i bogato internacionalno korporativno iskustvo (general management), a

takođe je autor i predavač više programa i treninga iz upravljanja projektima, poslovne analize i raznih oblasti iz menadžmenta.

Trening se realizuje u sardnji sa Project Management Institutom, pa se više informacija o projektnom menadžmentu može pronaći i na www.pmi.org. Sve dodatne informacije o treningu mogu se dobiti od Ingram Micro tima.

Kaspersky Endpoint Security and Management

Trening Kaspersky Endpoint Security and Management održava se 16. i 17. februara, a polaznike priprema za polaganje sertifikacije 002.11.1. Obuhvata osnove od instalacije do podešavanja i upravljanja Kaspersky Endpoint Securitya.

Podešavanja polisa i zadataka u Security centru za Kaspersky Endpoint, pokriveni su kroz praktične primere. Trenutne empirijske vrednosti „od prakse do prakse“ prenose se učenicima. Po završetku kursa, polaznici će znati kako da planiraju, implementiraju i upravljaju bezbednosnim izazovima koji vas očekuju u mreži. Polaznicima su obezbeđeni alati koji mogu biti veoma korisni za dijagnostiku.

Preduslov za pohađanje ovog treninga jeosnovno poznavanje Windows operativnog Sistema i IT Securitya, a namenjen je isključivo klijentima i partnerima koji žele da imaju sertifikaciju ili resertifikaciju za KL 002.11.1.

Sadržajan program i laboratorijske vežbe značajno su obeležje treninga Kaspersky Endpoint Security and Management.

Zainteresovani za njega mogu se obratiti Ingram Micro timu za podršku putem mail adrese trening-serbia@ingrammicro.com.

Veritas NetBackup 8.2: Administration

Ingram Micro Beograd je autorizovani trening centar kompanije Veritas, što znači da su Ingram Micro predavači sertifikovani od strane Veritasa i poseduju neophodno iskustvo kako u primeni tako i održavanju Veritas tehnoloških rešenja, a obuka u Ingram Micro trening centru se izvodi po zvaničnom programu autorizovanom od strane Veritasa.

Pred kraj ovog meseca – od 21. do 25. februara, održava se Veritas NetBackup 8.2: Administration trening.

Reč je o je petodnevnom treningu koji omogućava da ovladate strategijama zaštite podataka. Polaznici će na njemu naučiti opšte principe, konfiguraciju i upravljanje NetBackupom, uključujući to kako najbolje iskoristiti NetBackup alate i interfejse, efikasno nadgledati operacija izrade sigurnosnih kopija i osigurati da se ispune ciljevi za oporavak podataka.

Ovaj kurs je namenjen tehničkim profesionalcima odgovornim za dizajn, konfiguraciju, rad, nadgledanje ili podršku NetBackupa, a preduslov za njegovo pohađanje je da polaznici budu upoznati sa opštim konceptima mreže i skladištenja, administracijom i konfiguracijom operativnih sistema Windows ili Linux.

Program kursa obuhvata:

 • Introducing NetBackup
 •   Configuring NetBackup Storage
 •   Configuring Policies
 •   Performing File System Backups
 •   Performing File System Restores
 •   Configuring Disk Pools
 •   Configuring Media Server Deduplication
 •   Configuring and Managing Tape Storage
 •   Managing and Protecting the NetBackup Catalog
 •   Optimizing File System Backups
 •   Collecting Logs and Diagnostic Information

Obuka uključuje praktične laboratorijske vežbe za primenu vaših novih veština u virtuelnom NetBackup domenu. Na početku nastave studenti će birati između NetBackup servera sa Windows ili Linux operativnim sistemom, na kojima će obavljati laboratorijske vežbe.

Kontakt adresa za sve zainteresovane i za ovaj kurs je

trening-serbia@ingrammicro.com

Check Point CCSA

Ingram Micro Beograd kao Value Added Distributor (VAD) i autorizovani Check Point trening centar (ATC) u mogućnosti je da podrži program autorizovanih obuka i prenese iskustvo i znanje iz oblasti Check Point tehnoloških rešenja.

Od 22. do 24. februara 2022. održava se obuka za Check Point serifikovanog Security Administratora (Certified Security Administrator – CCSA).

Obuka se sastoji od teorijskih osnova, praktične primene kroz virtualne labove i transfera znanja i iskustva iz prakse.

Nakon uspešno završenog kursa, učesnici dobijaju znanje neophodno za polaganje odgovarajućih ispita i sticanje zvaničnog sertifikata.

Tokom kursa, svi polaznici dobijaju autorizovani materijal u .pdf formatu, neophodan za praćenje kursa i polaganje ispita, a nakon uspešno završenog kursa poseduju znanje neophodno za polaganje odgovarajućih ispita i sticanje zvaničnog sertifikata.

Kontakt

Za dobijanje svih dodatnih informacija u vezi sa obukama zainteresovani mogu da kontaktiraju Ingram Micro tim.

Share.

Leave A Reply