JP Pošta Srbije potpisala sporazum o poslovnoj saradnji za dostavu paketa sa kompanijom DHL

0

JP Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale su sporazum o saradnji koji će omogućiti da dostavu i preuzimanje paketa DHL-a bude izvršeno kroz mrežu paketomata Pošte Srbije.

Sporazum su potpisali v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor „DHL Express Srbija“ Fion Heriot.

DHL će Pošti Srbije za korišćenje mreže paketomata plaćati ugovorenu naknadu, a sporazum ne podrazumeva isključenje trećih lica, te su Pošte Srbije i DHL slobodni da zaključuju ugovore sa trećim licima bez obzira na potpisani sporazum.

Pošta Srbije izgradila je i upravlja mrežom javnih i privatnih pametnih pregradaka paketomata u Srbiji za dostavu do krajnjeg korisnika koji će sada biti na raspolaganju i kompaniji DHL.

Podsećamo da su JP Pošta Srbije i DHL u septembru mesecu potpisale krovni sporazum o saradnji, čime su otvorena vrata novoj eri u pružanju logističkih i poštanskih usluga u našoj zemlji, čija će saradnja građanima Srbije doneti još bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

Pored toga, danas je Narodna banka Srbije odobrila licencu za eNovčanik, koji će uskoro biti u primeni u Pošti Srbije, kako bi korisnici mogli da ga koriste za plaćanje usluga Pošte i druge finansijske usluge.

Share.

Leave A Reply