Još jedan dokaz da benefiti i briga o zaposlenima utiču pozitivno na njihovo zadovoljstvo

0

Kompanija sa predstavništvom u Srbiji, Q agency, ponovo proglašena za najboljeg poslodavca

Nepisano pravilo kaže da će zaposleni biti srećniji, angažovaniji i produktivniji u obavljanju svojih radnih zadataka kad su zadovoljni svojim poslom i uslovima koje on nudi. U prilog tome govori vest da je internacionalna IT agencija Q agency po treći put zaredom proglašena za najboljeg poslodavca u kategoriji srednjih kompanija na osnovu najnovijeg istraživanja zadovoljstva zaposlenih koje je sproveo MojPosao, jedan od vodećih portala za zapošljavanje u regionu. Pored toga, Q je proglašen i za najboljeg poslodavca u ICT sektoru.

Istraživanje je bilo sprovedeno s ciljem utvrđivanja u kojim kompanijama je najbolje raditi i bilo je anonimno, a ocene zadovoljstva davali su zaposleni. Učestvovalo je 67 firmi, a svoje odgovore je dalo čak 6.700 zaposlenih. Međutim, zahvaljujući odličnim rezultatima upravo je Q agency, čije se sedište nalazi u Zagrebu, a posluje i u Beogradu, Londonu, Cirihu i na Filipinima, poneo nagradu „Best of the best“.

Prema rečima CEO Q-a, Filipa Ljubića, kako bi kompanija imala zadovoljne zaposlene, potrebno je da njen menadžment bude inovativan, progresivan, da brzo menja stvari, da agilno pristupa promenama u svetu i da svoje poslovanje prilagođava članovima svog tima.

„Mi u Q-u mnogo radimo na tome da naši zaposleni budu zadovoljni, motivisani, predani i da rastu kao profesionalci i razvijaju se kao ljudi. I sam sam se prijatno iznenadio kad sam na jednom mestu video pobrojane sve naše inicijative, taj dokument imao je imao čak 140 stranica. Zato se radujemo što već treću godinu zaredom zaposleni prepoznaju naš trud i daju nam najviše ocene u istraživanjima“, izjavio je Ljubić.

Kompanija sa predstavništvom u Srbiji posluje na 22 svetska tržišta

Q agency se u posljednjih nekoliko godina rapidno razvija i širi, pa je postao jedna od najbrže rastućih IT kompanija i jedan od najpoželjnijih poslodavaca u ovoj industriji. Tako njegov tim danas broji više od 350 ljudi koji rade za čak 22 svetska tržišta među kojima su Švajcarska, Nemačka, Velika Britanija, Skandinavija, Sjedinjene Američke Države i Saudijska Arabija.

Nedavno je za članove tima Q-a koji posao obavljaju iz Srbije uvedena nova lista benefita koja nije tipična za druge kompanije na domaćem tržištu. Na primer, za sve koje rade od kuće ova firma, pored osnovne plate, daje dodatne finansijske naknade. U prvom mesecu nakon povratka sa porodiljskog, radno vreme novih mama traje četiri sata i za to dobijaju celu platu. Visina plate se komunicira javno, a svaki zaposleni dobija regres na godišnjem nivou, kao i novčani bonus uoči Božića i paketić za dete. Interesantan je i mental health day – slobodan dan koji zaposleni može iskoristiti ukoliko oseća potrebu za tim.

„Benefiti su postali najbitnija stavka uz platu koju poslodavac nudi. To je u današnjem svetu, posebno u našoj industriji – uslov bez kojeg se ne može. Generalno imamo jako dobar feedback na naše benefite i od potencijalnih i od postojećih zaposlenih, tako da verujem da oni u velikoj meri utiču na zadovoljstvo ljudi“, rekao je Ljubić.

Inače, pored priznanja za najboljeg poslodavca koje dodeljuje MojPosao, Q je nedavno osvojio nagradu u kategorijama srednjih kompanija i internoj komunikaciji na Best Employer Brand Awards Adria takmičenju. Takođe, nedavno se našao na samom vrhu popisa prestižne The Manifest dodele nagrada najboljim software development kompanijama u regionu, dok je uvršten i među 10 najboljih web development kompanija u svetu prema oceni Clutch-a, vodeće svetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija. 

Share.

Leave A Reply