Jedinstvena tehnologija iza ekrana TCL uređaja

0

TCL, pionir u tehnologiji displeja popularan je širom sveta upravo zbog jedinstvene tehnologije koja se nalazi iza ekrana njihovih uređaja. Bilo da je reč o televizorima, pametnim telefonima ili tabletima koji će se uskoro naći na domaćem tržištu, TCL nastoji da pruži najkvalitetnije korisničko iskustvo, stavljajući potrebe i navike korisnika na prvo mesto.

Imajući u vidu određeni životni stil koji diktira vreme u kojem živimo, provođenje sve većeg broja sati ispred ekrana pametnih telefona, tableta i računara postaje neizostavni deo svakodnevnice. Upravo zbog toga, tehnološki giganti poput TCL Communications kompanije nastoje da svakim novim uređajem unaprede karakteristike koje su, u krajnjoj instanci, od velikog značaja za naše zdravlje.

Prilikom višečasovnog gledanja u ekran dolazi do zamora očiju. Taj zamor dovodi do zamućenog vida, a ponekad i do osećaja vrtoglavice. To se često dešava zbog jarkih boja na ekranu, koje često nisu prilagođene ljudskom oku, ali i zbog plave svetlosti i brojnih drugih faktora.

Najnovija tehnologija koja je integrisana u poslednje modele nedavno predstavljenih TCL tableta i pametnih telefona iz TCL 30 serije, osmišljena je tako da „olakša“ korisnicima gledanje u ekran, ne umanjujući kvalitet ili boje na fotografijama i video sadržajima koji se gledaju.

NXTVISION tehnologija na TCL 30 pametnim telefonima

Ovog februara je, u okviru MWC 22 sajma u Barseloni, TCL predstavio novu TCL 30 seriju pametnih telefona, a modeli TCL 30, TCL 30+, TCL 30 E i TCL 30 SE poseduju NXTVISION tehnologiju ekrana.

TCL 30 i TCL 30+ pametni telefoni poseduju 6,7-inčni FHD+ AMOLED ekran sa integrisanom NXTVISION AI-optimizovanom tehnologijom koja omogućava da se sadržaj vidi jasnije u uslovima jakog osvetljenja i da boje budu živopisnije. Always on Display (AOD) omogućava korisnicima da gledaju prilagođeni sadržaj uz malu potrošnju baterije, kao i da imaju uvid u osnovne informacije bez otključavanja telefona. TCL 30 i TCL 30+ poseduju TÜV Rheinland sertifikat, pružajući celodnevnu negu očiju zahvaljujući smanjenju plave svetlosti na nivou hardvera od 30% i drugim režimima za zaštitu očiju.

TCL 30 E poseduje specijalizovani režim za čitanje i udobnost očiju (eng. Reading i Eye Comfort mode), koji utiče na manje naprezanje očiju i štetna plava svetla koja sprečavaju miran san. Zahvaljujući tehnologiji Display Enhancement, detalji su jasno vidljivi čak i pod veoma jakim svetlom uz Sunlight Display. Fotografije takođe imaju bolji kontrast i oštrinu zahvaljujući NXSTVISION tehnologiji za poboljšanje slike, koja otkriva više detalja i besprekorne gradijente, zajedno sa dodatnom intuitivnom kliznom trakom za prebacivanje na tamniju osvetljenost ekrana kada postane taman u uslovima slabog osvetljenja.

Na modelu TCL 30 SE slike takođe prikazuju bolji kontrast i oštrinu zahvaljujući Image PQ Toolkit alatima, koje pokreće NXSTVISION i omogućava više detalja i glatkije prelaze boja. Takođe, uključujući Gaming Visual tehnologiju, omogućena su vizuelna poboljšanja sa boljom zasićenošću boja i kontrastom, pružajući viši nivo uživanja u igrama. Istovremeno, zaštita očiju je obezbeđena različitim režimima za zaštitu očiju.

TCL tableti sa NXTPAPER tehnologijom

Na ovogodišnjem MWC sajmu je predstavljeno i nekoliko tableta koji poseduju različite režime i tehnologije kako bi korisnici svih uzrasta mogli potpuno neometano da uživaju u njihovom korišćenju.

TCL TAB 10 4G je osmišljen za celu porodicu, uključujući ekskluzivni režim za negu očiju (eng. Eye care mode) koji smanjuje plavo svetlo kako bi sprečio zamor očiju. Režim čitanja (eng. Reading mode) takođe podešava ekran na nijanse sive i pruža najbolju osvetljenost i kontrast u skladu sa uslovima osvetljenja.

Kada je reč o modelima TCL NXTPAPER 10S i TCL NXTPAPER MAX 10, u njih je integrisana  tehnologija displeja NXSTPAPER. Reč je o ekranu nalik na papir, koji koristi više naslaganih slojeva na ekranu kako bi zadržao prirodne boje, dok istovremeno filtrira štetno plavo svetlo i obezbeđuje gledanje i čitanje sadržaja iz bilo kojeg ugla, bez presijavanja ekrana zbog odsjaja svetlosti .

Predstavljen na CES 2022 i nagrađen priznanjem “Eye Protection Innovation Award of The Year”, TCL NXSTPAPER 10S je pametan tablet od 10,1 inča koji smanjuje štetno plavo svetlo za preko 50% kroz jedinstveni višeslojni displej, pružajući maksimalan izgled papira, koji je od velikog značaja za oči.

Share.

Leave A Reply