Intel i Check Point rade zajedno na zaštiti IoT uređaja

0

Check Point Quantum IoT Protect će biti dostupan na novom Intel Pathfinder za RISC-V platformu. Ovo će omogućiti programerima IoT uređaja da lako integrišu sajber zaštitu bez uticaja na performanse uređaja.

Check Point Softvare Technologies Ltd. , vodeći svetski dobavljač rešenja za sajber bezbednost, najavio je partnerstvo sa Intel Corporation. Check Point Quantum IoT Protect će biti dostupan kao deo Intelove nove platforme za programere IoT uređaja – Intel Pathfinder za RISC-V.

Sajber bezbednost je veoma često bila zanemarena u razvoju i proizvodnji IoT uređaja kao što su IP kamere, ruteri, HVAC sistemi, medicinski uređaji i drugi. Razlog je bila i ograničena računarska snaga i skladištenje IoT uređaja, što nije ostavljalo mnogo prostora za implementaciju tradicionalnih bezbednosnih rešenja. IoT uređaji takođe koriste starije operativne sisteme koji se ne mogu zakrpiti, koriste slabe ili podrazumevane lozinke i ne nadgledaju se radi bezbednosti. Ali upravo zbog toga sajber kriminalci ciljaju ove ranjive IoT uređaje i koriste ih kao ulaznu tačku u korporativnu mrežu. Jednom kada prodru, mogu se dalje širiti i dobiti pristup osetljivim informacijama i podacima koje koriste u drugim napadima malvera i ransomvera.

„Broj sajber napada i njihova sofisticiranost se povećavaju. Stoga je važno za programere IoT uređaja da posvete maksimalnu pažnju sajber zaštiti, čime stiču konkurentsku prednost, poštujući nove propise, ali i obezbeđujući korisnicima sigurnost i bezbrižnost koji su im potrebni. Veoma smo uzbuđeni što smo deo Intel Pathfinder platforme i radujemo se svim novim uređajima razvijenim sa našim bezbednosnim funkcijama“, kaže Peter Kovalčik, regionalni direktor, inženjer bezbednosti EE u kompaniji za sajber bezbednost Check Point Softvare Technologies.

Intel Pathfinder za RISC-V je nova platforma za SoC (Sistem on a Chip) arhitekte i programere sistemskog softvera za definisanje novih IoT proizvoda. Proizvođači IoT uređaja mogu da iskoriste bezbednost Check Point Kuantum IoT Protect unutar platforme i integrišu najsavremeniju zaštitu od samog početka životnog ciklusa proizvoda. Check Point Kuantum IoT Protect sa tehnologijom Nano Agent omogućava proizvodu da identifikuje i zaustavi sofisticirane napade i pretnje, uključujući ranjivosti nultog dana, u realnom vremenu. Check Point IoT Nano Agent tehnologija u potpunosti štiti firmver, uključujući komponente treće strane, bez uticaja na performanse IoT uređaja.

„Intel Pathfinder za RISC-V je dokaz da smo posvećeni ubrzavanju usvajanja RISC-V tehnologije i poboljšanju ekosistema otvorenog koda i budućnosti standarda. Želimo da osiguramo da će sve biti kreirano uz pomoć najsavremenijih bezbednosnih tehnologija, što je razlog naše saradnje sa Check Point-om“, dodaje Vijai Krishnan, generalni direktor, RISC-V Ventures iz Intela. Za više informacija o Intel Pathfinder-u posetite pathfinder.intel.com

Share.

Leave A Reply