Inovativnost i kreativnost tema ovogodišnje konferencije QED

0

Zagreb, 19. mart 2015. – I ove godine zagrebačka firma CROZ organizuje konferenciju pod nazivom QED (Quality in Enterprise Development) koja će se od 17. do 19. maja, održati u hotelu Lone u Rovinju. Deveta po redu konferencija QED će biti usmerena na istraživanje kreativnost i inovativnost u okviru organizacija.

Grady BoochMeđu potvrđenim predavačima se nalaze mnoga lica poznata evropskoj i svetskoj IT zajednici. Iz SAD-a dolazi Grady Booch, poznat po svom inovativnom radu na području softverske arhitekture, softverskog razvoja i kolaborativnih razvojnih okruženja. On će govoriti o tome šta u današnjem svetu znači biti razvojni inženjer i kako funkcionisati u okolini koja se neprestano menja. Kako stvoriti agilnu organizaciju i maksimalno iskoristiti sve prednosti agilnih metodologija otkriće Andrea Tomasini, osnivač firme agile42. Naše slovenačke kolege, Nastja Mulej, inovator u primeni kreativnog razmišljanja u firmama i Primož Zupan, Idea Manager firme Halcom pokazaće nam kako stvoriti kreativnu organizaciju. Na pitanje može li se kreativnost naučiti, IT stručnjaci i članovi hrvatske akademske zajednice nastojaće da odgovore u sklopu okruglog stola. Učesnici rasprave  pokazaće kakva je perspektiva kreativnosti u visokom obrazovanju i pokušaće se dogovoriti oko načina na koji i obrazovni sistem i industrija mogu zajedno pripremiti nove generacije na izazove koji nas očekuju.

Konferencija-QED-2015Novi alati, metodologije i pristupi su svakodnevna pojava u IT industriji, a iza njih stoji mnogo kreativnosti i inovacija. Odakle dolaze, kako nastaju, koliko je svako od zaposlenih uključen u njih neka su od pitanja na koja će sadržaj konferencije biti usredsređen. Primena novih tehnologija, konstantno učenje, ali i implementiranje naučenog na kreativne i inovativne načine u današnje je vreme neophodno za napredak i opstanak pojedinca, ali i organizacije u kojoj radi.

Upravo će ovogodišnji QED kroz predavanja, radionice, okrugle stolove i druge inovativne konferencijske formate pokazati na koje načine se može dati organizaciji prilika da evoluira, tj. kako probuditi i iskoristiti kreativnost svih zaposlenih. Svaki radnik, bez obzira na funkciju, može znatno unaprediti i ubrzati poslovanje i poslovne procese ako kontinuirano razmišlja o poboljšanju rada.

CROZ poziva sve koji na bilo koji način učestvuju u razvoju softvera da ne propuste priliku čuti iskustva i savete predavača koje ćemo ugostiti i da ujedno izmene iskustva i dogovore buduće poslove s kolegama iz Hrvatske i inostranstva. Zainteresovani učesnici imaće priliku do 16. aprila 2015. iskoristiti mogućnost rane prijave za učestvovanje na konferenciji. Svi detalji vezani za program, registraciju i predavače dostupni su na web stranici konferencije www.croz.net/qed.

Share.

Comments are closed.