Ingram Micro treninzi u decembru

0

Na agendi Trening centra kompanije Ingram Micro za mesec decembar nalazi se ceo niz izvrsnih kurseva, pa tako svi zainteresovani koji su iz nekog razloga propustili da to do sada urade mogu da se prijave za stručnu obuku za Veeam Certified Engineera (VMCE), za trening Kaspersky Endpoint Security and Management; da iskoriste priliku i pripreme se za polaganje CCSE (Check Point Certified Security Expert) ispita ili da steknu znanja i veštine potrebne Check Point Troubleshooting Expertu (CCTE), ali i da iskoriste popust koji se nudi za on-demande VMware treninge, te da kroz detaljnu obuku steknu sveobuhvatna znanja o VMware rešenjima i tehnologijama.

Veeam Certified Engineer (VMCE)

Ovo je stručna obuka za inženjere fokusirana na stvaranje, implementaciju i optimizaciju Veeam rešenja.

Obuka se odvija pod vođstvom intruktora, u Veeam autorizovanim trening centrima širom sveta. Program traje tri dana (od 6. do 8. decembra) i pruža napredno znanje o Veeam softveru i tehnologijama sa kojima je u interakciji. Svaki modul se sastoji od predavanja i praktičnog dela, koji omogućavaju polazniku da uči o tehnologiji i njenoj konfiguraciji, a zatim i da primeni to znanje u laboratoriji kroz situaciju iz realnog života.

Veeam proizvodi najbolja Availability rešenja u industriji fokusirana na virtuelne sisteme, a VMCE Sertifikat je dokaz da inženjer poseduje neophodan nivo stručnosti da pravilno instalira, konfiguriše i upravlja Veeam Availability Paketom V10. Za IT stručnjaka koji želi da poveća produktivnost, smanji operativne troškove i ostvari lični napredak u karijeri, kurs VMCE v10 je pravi izbor.

Kurs je namenjen sistem inženjerima/administratorima, Pre-Sales/Post-Sales/arhitektama/konsultantima i svakom specijalisti informacionih tehnologija koji želi da postane priznati stručnjak u IT industriji za Veeam softverska rešenja.

Da bi se dobio VMCE Sertifikat, potrebno je odslušati VMCE trening koji drži sertifikovani Veeam instructor (koji je preduslov za polaganje ispita), a zatim položiti VMCE ispit sa rezultatom većim od 70% koji se prijavljuje na Pearson Vue portalu gde se vrši i direktna uplata ispita. VMCE ispit se sastoji od 50 pitanja iz svake oblasti koje pokriva obuka.

Više informacija o VMCE Sertifikatima baziranim na trenutnoj verziji VMCE programa možete dobiti na https://www.veeam.com/vmce.html

Kaspersky Endpoint Security and Management

Ovaj trening, planiran za 8. i 9.decembar, priprema polaznike za polaganje sertifikacije 002.11.1., obuhvata osnove od instalacije do podešavanja i upravljanja Kaspersky Endpoint Securitya.

Podešavanja polisa i zadataka u Security Centru za Kaspersky Endpoint pokriveni su kroz praktične primere. Polaznicima se prenose trenutne empirijske vrednosti „od prakse do prakse“. Po završetku kursa, polaznici će znati kako da planiraju, implementiraju i upravljaju bezbednosnim izazovima koji ih očekuju u mreži, a obezbeđeni su im i alati koji mogu biti veoma korisni za dijagnostiku.

Kurs je namenjen klijentima i partnerima koji žele da imaju sertifikaciju ili resertifikaciju za KL 002.11.1.

Program kursa, podeljen u više unita, obuhvata Instalaciju, Upravljanje zaštitom, Kontrolu i Održavanje, a upotpunjen je brojnim laboratorijskim vežbama.

Check Point Certified Security Expert (CCSE)

Na ovom kursu, koji Trening Centar kompanije Ingram Micro organizuje od 13. do 15. decembra polaznici će naučiti napredne koncepte i veštine neophodne za konfigurisanje Check Point Next Generation Firewalla. Tokom kursa, konfigurisaće bezbednosnu politiku i steći potrebna znanja o upravljanji i monitoringu bezbedne mreže, nadogradnji i konfigurisanju bezbednosnog gejtveja i implementaciji virtuelne privatne mreže (VPN).   

Kurs je namenjen stručnim korisnicima i preprodavcima koji treba da izvrše implementaciju napredne konfiguracije bezbednosnog gejtveja, što uključuje sistem administratore, analitičare podrške, mrežne inženjere i sve one kojima je potreban CCSE sertifikat.

Oni koji prođu ovu obuku svojim poljima stručnosti dodaće System Management, Automatizaciju i Orkestraciju, Redundancu, Akceleraciju, Mobilni i udaljeni pristup, kao i Prevenciju pretnji.

VMware – Install, Configure, Manage

Za sve zainteresovane za sticanje znanja o VMware rešenjima i tehnologijama još jedna višednevna obuka organizuje se od 19. do 23. decembra 2022.

Kako je Trening centar Beograd kompanije Ingram Micro jedini akreditovani VMware trening centar u Srbiji, treninzi koje on organizuje preduslov su za polaganje ispita koji omogućavaju sticanje zvaničnih VMware sertifikata.

Kursevi pod vođstvom instruktora u Trening centru Beograd razvijeni su tako da polaznike uče veštinama koje su direktno usklađene sa stvarnim poslovima i potrebama IT tržišta, a polaznici dobijaju visokokvalitetnu i efikasnu obuku.

VMware vSphere: Install, Configure, Manage V7  kurs sadrži intenzivnu praktičnu obuku koja se fokusira na instaliranje, konfigurisanje i upravljanje VMware vSpherea, što uključuje VMware ESXi 7 i VMware vCenter Server 7. Ovaj kurs vas priprema za administriranje vSphere infrastrukture organizacije bilo koje veličine. On je osnova za većinu drugih VMware tehnologija u softverski definisanim data centrima.

Pohađanjem ovog kursa ispunjavaju se uslovi za sticanje sertifikacije VMware Certified Professional – Data Center Virtualization (VCP-DCV). VCP-DCV 2021 sertifikacija potvrđuje sposobnosti kandidata za implementaciju, upravljanje i rešavanje problema vSphere infrastrukture korišćenjem najboljih praksi kako bi se obezbedila moćna, flekibilna i bezbedna osnova za poslovnu agilnost koja može ubrzati transformaciju u cloud computing.

Preduslov za pohađanje ovog kursa je posedovanje iskustva u oblasti administracije sistema na Microsoft Windows ili Linux operativnim sistemima.

VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, Manage [V3.0]  petodnevni ubrzani kurs pruža sveobuhvatnu obuku o tome kako da instalirate, konfigurišete i upravljate VMware NSX-TTM Data Center okruženjem. Kurs pokriva ključne  NSX-T Data Center karakteristike i funkcionalnosti ponuđene u NSX-T Data Center 3.0 izdanju, uključujući celokupnu infrastrukturu, logičko svičovanje, logičko rutiranje, mrežne i sigurnosne servise, mikrosegmentaciju i fajervole i drugo. Kroz praktične laboratorije obezbeđen je pristup softverski definisanom okruženju data centra radi pojačavanja veština i koncepata prezentovanih na kursu.    

Preduslovi za pohađanje ovog kursa su dobro razumevanje TCP/IP servisa i mrežne bezbednosti i radno iskustvo u oblasti  enterprise svičinga i rutinga. Dakle, kurs mogu pohađati iskusni sistem administratori ili administratori mreže.

Program kursa možete pronaći na https://rs.ingrammicro.eu/business-areas/poslovna-podrska/trening-centar/vmware/vmware-nsx-t-data-center-install-configure-manage

Check Point Troubleshooting Expert (CCTE)

Ovaj dvodnevni kurs, za koji zainteresovani treba da rezervišu 27. i 28. decembar u svom rasporedu, namenjen je stručnjacima za bezbednost i Check Point prodavcima koji žele da steknu neophodna znanja potrebna za usavršavanje naprednijih veština rešavanja problema tokom upravljaja njihovim bezbednosnim okruženjima.  

Napredne veštine rešavanja problema, kojima će polaznici kursa ovladati, omogućiće im da uspešno istraže i reše složenije probleme koji se mogu pojaviti tokom upravljanja njihovim Check Point Security okruženjem.

Preduslovi za pohađanje kursa su iskustvo u radu sa UNIX i/ili Windows operativnim sistemima, radno poznavanje Networking TCP/IP, CCSE obuka/sertifikacija i napredno poznavanje Check Point Security proizvoda.

Program kursa obuhvata napredno rešavanje problema, menadžment baza podataka i procesa, napredno otklanjanje grešaka u kernelu, rešavanje problema u korisničkom modu, naprednu kontrolu pristupa, razumevanje prevencije pretnji, napredno rešavanje problema sa VPN-om, podešavanje ubrzanja i performansi.

Predavanja upotpunjuju brojne laboratorijske vežbe koje uključuju: 

 • monitoring mrežnog saobraćaja
 • otklanjanje grešaka u procesima upravljanja
 • istraživanje Postgres i Solr baza podataka
 • rešavanje problema sinhronizacije upravljanja
 • analizu problema sa saobraćajem uz pomoć debagovanja kernela
 • otklanjanje grešaka u procesima korisničkog moda
 • rešavanje problema u kontroli aplikacija i filtriranju URL-ova
 • rešavanje problema sa IPS-om
 • procenu proizvoda za prevenciju pretnji
 • debagovanje Site-to-Site VPN-a
 • rešavanje problema sa Remote Access VPN-om
 • testiranje Mobile Access VPN-a
 • evaluaciju SecureXL-a
 • modifikovanje CoreXL-a
 • procenu performansi vezanih za hardver
 • podešavanje i optimizaciju softvera
 •  

VMWare on-demande treninzi

I u decembru na agendi Ingram Micro Trening centra Beograd nalaze se VMWare on-demande kursevi. Na njih je odobren popust od 30%.

Ovaj tip obuke omogućava polaznicima da uče sopstvenim tempom i na svojoj lokaciji, uz samostalne online verzije VMware tradicionalnih kurseva koje predvode instruktori.

Iako je vešt IT tim od ključnog značaja za dobijanje najviše vrednosti od VMware tehnologije, slanje tima na tradicionalnu obuku u učionici nije uvek moguće. Zato u kompaniji Ingram Micro preporučuju VMware on-demand kurseve koji nude online trening uz komfor i fleksibilnost koji su potrebni i poslovnim menadžerima i IT profesionalcima da bi ispunili svoje ciljeve učenja.

Više informacija o ovom vidu treninga moguće je dobiti od tima za podršku Trening centra Beograd putem emaila trening-serbia@ingrammicro.com.

Oracle Subscription

Zahvaljujući partnerstvu sa Oracle University, Ingram Micro je postao jedan od tri ovlašćena Oracle obrazovna centra na teritoriji Srbije. Status Oracle Approved Education Center kao i Oracle Approved Education Reseller daje mu mogućnost da ponudi obuku iz kompletnog Oracle asortimana i u svim raspoloživim formatima obuke.

I za decembar 2022. Trening centar Beograd je predvideo pretplatu zahvaljujući kojoj se dobija jednogodišnji pristup online trening platformi Oracle Univerziteta koja sadrži neograničene video zapise obuke o proizvodima i TOD (Training on Demand) kurseve koje pripremaju stručnjaci kompanije Oracle.

Pretplatnici dobijaju stalan pristup sveobuhvatnom setu puteva za učenje, visokokvalitetnim video zapisima za obuku i praktičnim labovima koje pružaju eksperti kompanije Oracle tokom 12 meseci.

Zainteresovani za ovaj vid učenja mogu zatražiti dodatne informacije putem adrese trening-serbia@ingrammicro.com.

Kontakt

Obuke koje organizuje Trening centar Beograd kompanije Ingram Micro sjajna su prilika da nadogradite svoje znanje koje možete odmah primeniti i da steknete sertifikat nekog od poslovnih giganta IT sveta, kao što su Oracle, Check Point, Veeam, VMware, Kaspersky, ili IBM i Veritas.

Za sve informacije o kursevima možete se obratiti Ingram Micro timu.

Share.

Leave A Reply