Ingram Micro Trening centar- kalendar treninga za april, maj i jun 2022.

0

I u narednim mesecima nastavlja se serija treninga koje kompanija Ingram Micro organizuje u saradnji sa svojim partnerima.

Kao ovlašćeni Trening centar za držanje obuka čitave plejade uglednih proizvođača, Ingram Micro doo Beograd nudi širok spektar kurseva za obuku prodavaca i inženjera, kao i priliku da od najboljih stručnjaka u IT industriji i njihovih globalnih partnera steknu znanja i veštine o najnovijim IT tehnologijama. Obuka se izvodi po zvaničnom autorizovanom programu, a treninge vode iskusni instruktori sa širokim spektrom znanja iz svih domena.

Treninzi u aprilu

Tako se nakon treninga „Availability Suite v11: Configuration and Management“ kompanije Veeam, koji je održan od 5. do 7. aprila, već za 11. april predviđa obuka za vSphere kompanije VMware. Kao i drugi Ingram Micro kursevi pod vođstvom instruktora, i ovaj je razvijen tako da polaznike uči veštinama koje su direktno usklađene sa stvarnim poslovima i potrebama IT tržišta, a polaznici dobijaju visokokvalitetnu i efikasnu obuku.

Kako je Ingram Micro jedini akreditovani VMware trening centar u Srbiji, treninzi koji se održavaju u njihovom Trening centru preduslov su za polaganje ispita koji omogućavaju sticanje zvaničnih VMware sertifikata.

Tokom aprila, Ingram Micro Trening centar zainteresovanim polaznicima nudi i mogućnost organizovanja VMware treninga na zahtev.

Obuka za Kaspersky Endpoint Security and Management biće održana 18. i 19. aprila. Trening polaznike priprema za polaganje sertifikacije 002.11.1, a obuhvata osnove od instalacije do podešavanja i upravljanja Kaspersky Endpoint Security-a.

Kao takav kurs je namenjen isključivo klijentima i partnerima koji žele da imaju sertifikaciju ili resertifikaciju za KL 002.11.1.

Podešavanja polisa i zadataka u Security Centru za Kaspersky Endpoint pokrivena su kroz praktične primere. Učenicima se prenose trenutne empirijske vrednosti „od prakse do prakse“. Po završetku kursa, polaznici će znati kako da planiraju, implementiraju i upravljaju bezbednosnim izazovima koji ih očekuju u mreži. Polaznicima su obezbeđeni alati koji mogu biti veoma korisni za dijagnostiku.

Preduslov za pohađanje ove obuke je osnovno poznavanje Windows operativnog Sistema i IT Security-a.

Kao Value Added Distributor (VAD) i autorizovani Check Point trening centar (ATC), Ingram Micro je u mogućnosti da podrži program autorizovanih obuka i prenese iskustvo i znanje iz oblasti Check Point tehnoloških rešenja. U terminu od 26. do 28. aprila biće upriličena obuka za Check Point sertifikovane eksperte za bezbednost

(Check Point Certified Security Expert – CCSE).

Obuka u Ingram Micro trening centru se izvodi po zvaničnom programu autorizovanom od strane Check Pointa i sastoji se od teorijskih osnova, praktične primene kroz virtualne labove i transfera znanja i iskustva iz prakse.

Nakon uspešno završenog kursa, svi učesnici dobijaju znanje neophodno za polaganje odgovarajućih ispita i sticanje zvaničnih sertifikata.

Zahvaljujući partnerstvu sa Oracle University, Ingram Micro je postao jedan od tri ovlašćena Oracle obrazovna centra na teritoriji Srbije. Status Oracle Approved Education Centerkao i Oracle Approved Education Resellerdajemumogućnost da ponudi obuku iz kompletnog Oracle asortimana i u svim raspoloživim formatima obuke, pored ostalog i kao UPLS – Unlimited Product Learning Subscription. U aprilu, za ovu pretplatu odobrava se popust od 50%.

Treninzi u maju

Bogat program treninga previđen je i za mesec maj.

Tako će 9. i 10. maja opet biti upriličena dvodnevna obuka Kaspersky Endpoint Security and Management. Program kursa obuhvata:

Unit I. Instalacija

 • Instalacija Kaspersky Endpoint Security for Business
 • Instalacija Kaspersky Security Centra
 • Instalacija Kaspersky Endpoint Security na kompjuterima
 • Organizovanje kompjutera u grupe

Unit II. Upravljanje zaštitom

 • Kako Kaspersky Endpoint Security štiti kompjutere
 • Konfigurisanje zaštite fajlova
 • Konfigurisanje zaštite protiv pretnji na mreži
 • Konfigurisanje zaštite protiv sofisticiranih pretnji
 • Kontrola mrežnih konekcija
 • Zaštita kompjutera kada je van poslovne mreže
 • Šta još postoji od zaštite i zašto.

Unit III. Kontrola

 • Uvod
 • Kontrola aplikacija
 • Kontrola uređaja
 • Web kontrola
 • Adaptive Anomaly Control

Unit IV. Održavanje

 • Održavanje bezbednosti
 • Dnevni zadaci
 • Rešavanje incidenata
 • Retke i nepravilne aktivnosti

Trening podrazumeva i čitav spektar laboratorijskih vežbi koje će upotpuniti znanja i veštine polaznika.

Već 10. maja ponovo će biti organizovana obuka za konfiguraciju i upravljanje  Availability Suite v11 kompanije Veem (Availability Suite v11: Configuration and Management). Trening predstavlja trodnevni tehnički duboki zaron fokusiran na podučavanje IT profesionalaca veštinama konfigurisanja, upravljanja i podržavanja Veeam Availability Suite rešenja. Uz obimne praktične vežbe, časovi omogućavaju administratorima i inženjerima da efikasno upravljaju podacima u tehnološkom i poslovnom okruženju koje se stalno menja, donoseći opipljivu korist preduzećima u digitalnom svetu.

Termin od 16. do 20. maja treba da rezervišu svi zainteresovani za upravljanje projektima po PMI metodologiji. Polaznici ove visoko-specijalizovane obuke će biti osposobljeni za iniciranje, planiranje, realizaciju, praćenje i kontrolu projekata. Ovaj trening omogućava svim zainteresovanim za PMI akreditacije, PMP ili CAPM ispunjenje jednog od potrebnih uslova – 35 časova formalne obuke iz Upravljanja projektima. Trening je namenjen svima koji učestvuju u radu na projektima, uključeni su u njihovu podršku ili imaju interes vezan za projekat (rukovodioci u kompaniji, sponzori projekata, klijenti, članovi projektnih timova, HR rukovodioci, kandidati za PMI akreditaciju i svi oni koji žele da prošire ili osveže svoje znanje). Poželjno je da polaznici poseduju iskustvo iz rada na projektima ili u projektnim timovima.

Majski program obuka biće zaključen treninzima za sticanje sertifikata Check Point Certified Security Administrator – CCSA (17-19. maj) i Check Point Certified Endpoint Specialist – CCES (24. i 25. maj).

Treninzi u junu

Početkom juna ((6. i 7. juna) Ingram Micro Trening centar će upriličiti trening „Kaspersky Endpoint Security and Management“. I ovaj trening će biti realizovan po principu VILT (Virtual Led Instructor Training) nastave. A zainteresovani za  Availability Suite v11: Configuration and Management imaće još jednu priliku da od 7. do 9. juna prođu obuku za konfigurisanje i upravljanje ovog moćnog rešenja kompanije Veeam.

I konačno, 14. i 15. jun predviđeni su za trening Check Point Troubleshooting Expert (CCTE) – dvodnevni kurs koji je osmišljen tako da pruži polaznicima napredne veštine rešavanja problema kako bi bili sposobni za ispitivanje i rešavanje složenijih problema koji se mogu javiti tokom upravljanja Check Point Security okruženjem.

Kontakt

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti direktno Ingram Micro Trening centu na telefon 064/ 822-7568 ili na email trening-serbia@ingrammicro.com

Share.

Leave A Reply