Ingram Micro tehnološka rešenja

0

Kompanija Ingram Micro doo Beograd, deo Ingram Micro grupacije – najvećeg svetskog distributera u oblasti IT opreme, na srpskom tržištu prisutna od 2016. godine, skoro celu jednu deceniju stara se da njeni partneri i u ovom delu sveta na najbolji način u praksi iskoriste sav potencijal naprednih tehnologija. Zato ne čudi što široka lepeza oblasti poslovanja ove kompanije obuhvata mnoštvo tehnoloških rešenja i proizvoda, pouzdanu poslovnu podršku, kao i trening centar koji nudi sticanje širokog spektra znanja iz svih domena.

Ingram Micro je usmeren na pružanje pomoći kompanijama svih veličina u procesima koji vode ka unapređenju njihovih rezultata i poboljšanju efikasnosti, a sve u cilju uspešnog rešavanja svakodnevnih IT izazova.

„Zahvaljujući globalnoj infrastrukturi i fokusu na cloud tehnologijama, logistici i naprednim tehnološkim rešenjima, mi obezbeđujemo da naši partneri dobiju odgovarajuće alate i podršku za uspešno poslovanje“, jednostavno definišu zadatak koji su preuzeli na sebe stručnjaci ove kompanije.

Ingram Micro Technology Solutions

Ingram Micro obezbeđuje najsavremenije tehnologije i usluge za svoje poslovne korisnike, pomažući preduzećima da posluju pametnije i profitabilnije.

„Mi podržavamo naše partnere nizom proizvoda i usluga koje provajderi rešenja mogu koristiti za povećanje efikasnosti i sticanje konkurentske prednosti na tržištu, ispunjavajući potrebe korisnika za kvalitetnim, konkurentnim i sigurnim rešenjima“, ističu u kompaniji, objašnjavajući zašto su baš oni pravi izbor za pretragu specijalizovanih rešenja u kategorijama kao što su security, cloud servisi, infrastruktura data centara, nerworking i DC POS.

Security Portfolio

„Znamo da su sigurnost i zaštita podataka korporativnih mreža i uređaja jedna od najvažnijih tema za sve vrste kompanija, a u godinama koje dolaze akcenat na sigurnosti i bezbednosti podataka biće sve izraženiji“, uvereni su Ingram Microu. Zato je njihov cilj da pomognu svojim partnerima da razviju sveobuhvatnu strategiju bezbednosti, a zatim da im olakšaju implementiranje odgovarajućih rešenja iz Ingram Micro portfolija, koja su bazirana na vrhunskim proizvodima vodećih kompanija u ovom segmentu.

„Naš cilj je da vam pomognemo da steknete poverenje svojih korisnika poštovanjem bezbednosnih standarda i implementacijom najboljih rešenja u digitalnoj bezbednosti“, poručuju iz kompanije.

Cloud rešenja i Ingram Micro cloud servisi

Cloud rešenja zasnivaju se na ideji da vam IT resursi, koji su potrebni vašoj kompaniji budu dostupni u svakom momentu uz internet pristup, a da vam za to nije potrebna dodatna infrastruktura u vidu hardvera, pa ni njegovo održavanje.

Posredstvom kompanije Ingram Micro zainteresovani mogu da se upoznaju i dođu do odgovarajućih Microsoft 365 paketa – dela Microsoft portfolija baziranog na konceptu pretplate (subscriptions).

Standardni deo Microsoft 365 paketa su dobro poznati Office 365 paketi, sa dodatkom naprednih Office aplikacija, cloud-based aplikacija, kao i povećanog nivoa bezbednosti. Microsoft 365 sadrži opšte poznate Microsoft aplikacije koje su deo tradicionalnog Office paketa kao što su Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, kombinujući ih sa Microsoft cloud-based softverom kao servisom, kao što su Exchange Server, SharePoint, OneDrive, Yammer, Microsoft Teams itd.

Postoji mnoštvo varijacija različitih paketa dostupnih kroz odgovarajuće Microsoft 365 licenciranje, uključujući pakete za ličnu upotrebu, multi-user porodična okruženja, studente, standardne poslovne korisnike i velike poslovne korisnike (enterprise), neprofitne organizacije i obrazovne ustanove.

Tu je i Microsoft Azure, jedno od najvećih javnih cloud okruženja u svetu, koji pruža skup usluga vezanih za infrastrukturu kao servis (IaaS), platformu kao servis (PaaS) i softver kao servis (SaaS). Omogućava veliku fleksibilnost u implementiranju, kreiranju, testiranju i upravljanju različitim vrstama aplikacija na javno dostupnoj infrastrukturi, koristeći opštepoznate alate i korisnička okruženja.

U okviru cloud usluga, Ingram Micro akcenat stavlja na cloud servise u formi IaaS-a. IaaS je osnovni model cloud usluge u okviru kojeg imate mogućnost kreiranja virtuelnog računara/servera korišćenjem virtuelne platforme računarske infrastrukture kroz virtuelne serverske i desktop mašine.
U sklopu ovog modela servisa birate kako operativni sistem tako i paket aplikacija koji ćete koristiti. Na bazične konfiguracije možete instalirati programe koji su vam potrebni. Izabrane konfiguracije se po potrebi mogu proširiti dodatnom memorijom, kao i dodatnim diskovima za skladištenje podataka.

Partnerima je na raspolaganju širok spektar bazičnih opcija koje mogu koristiti za svoja rešenja, u zavisnosti od karakteristika sistema koje su potrebne za ponudu korisnicima.

S obzirom na to da je kompanija Ingram Micro na globalnom nivou vodeći Microsoft distributer, a uvažavajući sve intenzivniji rast poslovanja u cloudu, kao i činjenicu da je Azure Cloud među najbrže rastućim cloud okruženjima u svetu, Ingram Micro je prepoznao potrebu da pomogne svojim partnerima pri realizaciji i analizi sve učestalijih korisničkih upita za migracijom u cloud. Tehnički tim kompanije stoji na raspolaganju za evaluaciju korisničkih zahteva, pripremu dizajna i optimizaciju rešenja u Azure Cloudu, za implementaciju ASR-a (Azure Site Recovery), uspostavljanje DR lokacije u cloudu, kao i pripremu odgovarajuće tehničke specifikacije resursa neophodnih da se izvrši migracija servisa u lokalnom data centru u Azure Cloud okruženje.

Data Center Infrastructure

Zahvaljujući saradnji sa vodećim svetskim vendorima, Ingram Micro doo Beograd je u mogućnosti da vam ponudi najsavremenija IT rešenja. Pored ostalog, Ingram Micro doo Beograd pokriva i široku oblast infrastrukture data centara.
Data Center infrastruktura predstavlja okosnicu, kostur današnjeg IT-a u kome se odvija protok, čuvanje i servisiranje svih kritičnih podataka, na kojima se temelji današnje poslovanje.

Data Center infrastrukturu konceptualno možemo podeliti na na network i sistemsku celinu.

System infrastruktura je oblast IT-a koja obuhvata serversku i storage platformu sa virtualizacijom istih, SAN i NAS backend mrežu, kao i Backup/Archive & Data Recavery segment zaštite podataka u vidu kreiranja i skladištenja rezervnih kopija produkcionih podataka.

Ingram Micro sa svojim stručnim timom visokoobučenih iskusnih profesionalaca nudi širok spektar rešenja koja danas pokrivaju bilo koji biznis model u zavisnosti od specifičnosti korisničkih zahteva. Tu su: mrežna infrastruktura, serverska, infrastruktura, storage infrastruktura, virtualizacijska server, storage i mrežna platforma, SAN (Storage Area Network) & NAS (Network Attached Storage) infrastruktura, rešenja za backup i arhiviranje podataka, rešenja za Business Continuity i Disaster Recovery replikaciju, te rešenja za visoku ostupnost (High-Availability) infrastukture i aplikacija.

Networking

„Stvaranje novih i unapređenje starih računarskih mreža danas je sinonim za napredak. Rimljani su nekad gradili puteve koji su povezivali narode i civilizacije, a danas to radimo mi“, s ponosom ističu u kompaniji Ingram Micro doo Beograd, aludirajući na networking kao sledeću oblast u kojoj kompanija u saradnji sa vodećim svetskim vendorima nudi širok izbor svičeva, rutera, wirelessa, modema, media konvertera, menadžment softvera, IP telefonije, VoIP gejtveja, IP video monitoringa, FTTH/FTTB, video nadzora…

„Naš tim je nezaobilazna karika u lancu procesa preko kojih vendori kao što su Cisco, Avaya, Jabra, Avigilon, Arris, Cambium Networks dolaze do korisnika u EMEA regionu, Srbiji“, navodi se na sajtu Ingram Micro doo Beograd.

Stručno inženjersko osoblje kompanije pomoći će vam u odabiru opreme koja najbolje odgovara vašim potrebama, a specijalizovano prodajno osoblje će to sve pretvoriti u jedno kratko i lepo iskustvo, gde je jedini uslov to da ste partner Ingram Microa.

„Tu smo da se zajedno usavršavamo, pratimo promene i zahteve tržišta, da pratimo inovacije vodećih vendora“, zaključuju u kompaniji.

A da bi zajedničko postignuće bilo još veće, u njihovom trening centru redovno se organizuju prodajni i tehnički „ updatei“, kao i tehnički treninzi za partnere i korisnike.

Data Capture/POS

Odeljenje Ingram Micro Data Capture / Point of Sale povećava prisustvo Ingram Microa na evropskom i lokalnom tržištu u oblasti prikupljanja, snimanja podataka, kao i praćenja kompletnih prodajnih sistema ili sistema evidencije. Ingram Micro DC/POS portfolio pokriva sve oblasti mobilnog prikupljanja podataka: barkod skenera, mobilnih terminala, etiketnih štampača, RFID i bežičnih sistema, kao i rešenja u vezi novčanih transakcija.

Kontakt

Sva dodatna pitanja zainteresovani mogu poslati na adresu  office-serbia@ingrammicro.com. Neko iz stručnog tima kompanije Ingram Micro doo Beograd odgovoriće im u najskorijem roku.

 

Share.

Leave A Reply