Ingeborg Ofsthus (Ingeborg Øfsthus) nova generalna direktorka Telenora Srbije

0

Ingeborg Ofsthus imenovana je generalnom direktorkom Telenora Srbije od 1. marta 2016, a Ove Fredheim, koga će naslediti, preuzima nove dužnosti u okviru Telenor Grupe.

Ingeborg Ofsthus

Nova generalna direktorka Telenora Srbije – Ingeborg Ofsthus

Ingeborg Ofsthus je u Telenoru od 1998. Bila je izvršna direktorka Tehnike Telenora u Srbiji od septembra 2012. Pre toga, Ingeborg je bila na nekoliko upravljačkih funkcija u tehnici u Telenorovim operacijama u Nemačkoj, Norveškoj i na Tajlandu. Radila je na različitim pozicijama unutar Telenor grupe, uključujući osnivanje i vođenje „CTO foruma“, a poseduje i iskustvo pokretanja dva grinfild mobilna operatora. Ingeborg ima diplomu mastera nauke elektronskih komunikacija, Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU).

“Srećna sam i počastvovana što mi je pružena prilika da vodim Telenor u Srbiji. Sa jakim brendom, vrhunskom mrežom i inovativnim uslugama imamo dobru osnovu za dalje jačanje liderske pozicije na tržištu. Radujem se što ću nastaviti da radim sa kompetentnim i posvećenim timom i što ćemo razvijati nove usluge za dobrobit naših korisnika i društva u celini”, kaže Ingeborg Ofsthus, nova generalna direktorka Telenora u Srbiji.

Sigve Brekke, predsednik i generalni direktor Telenor grupe tim povodom kaže: “Drago mi je da mogu da poželim dobrodošlicu Ingeborg Ofsthus na poziciju generalne direktorke Telenora Srbije. Iskustva sa nekoliko tržišta na kojima Telenor posluje i dobro poznavanje lokalnog tržišta telekomunikacija uverava me da će sa Ingeborg Telenor nastaviti da jača poziciju u Srbiji.”

Ove Fredheim

Ove Fredheim

Ove Fredheim na poziciji je generalnog direktora Telenora Srbije od septembra 2012.

“Želeo bih da se zahvalim Ove na njegovom trudu i razvoju Telenora kao vodećeg mobilnog operatora u Crnoj Gori i Srbiji. Ove je imao značajnu ulogu u uspešnom lansiranju Telenor banke, najbrže rastuće banke u zemlji i regionu. Kao predsednik Saveta stranih investitora, pokazao je veliku posvećenost razvoju Srbije i izvan industrije telekomunikacija”, dodaje Sigve.

Share.

Comments are closed.