Infosec Telegroup 2015.

0

Prošle nedelje smo prisustvovali zaista značajnom dogđaju. Reč je o  bezbednosnoj konferenciji „Infosec 2015“ koja je održana 23. aprila u beogradskom Grand Casinu. Izborom mesta na kojem se već tradicionalno održava Infosec konferencija, organizator kao da želi da poruči da kockanje sa bezbednošću u kompanijama nosi veliki rizik i da se ovaj segment IT-ja jednostavno mora shvatiti veoma ozbiljno.

Ono što fascinira, kada je reč o ovakvim i sličnim manifestacijama, je to što je Telegroup od ove konferencije izgradio prepoznatljiv i snažan brand kroz koji uspeva da na direktan način, kompanijama u zemlji i regionu, državnim organizacijama i javnim preduzećima prenese preko potrebno znanje o merama bezbednosti u jednoj od najvažnijih a ujedno i najosetljivijih oblasti IT industrije. Oni to rade na veoma mudar i vešt način, kroz partnerstvo sa najjačim svetskim kompanijama čije iskustvo i expertize u ovoj oblasti su na vrhunskom svetskom nivou.

InfoSec 2015 from Internet ogledalo video.

Prepuna sala Grand Casina, kao i mesta „sa stajanje“, sjajan odziv zvanica iz najznačajnijih državnih institucija i organizacija, ozbiljnih domaćih kompanija su više podsećali na kakav „Samit na vrhu“ nego na tehnološku konferenciju. Doslednost u prezentovanju vrhunskih rešenja nije dovođena u pitanje.  Specijalni gost Saša Živanović, načelnik odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije, je izazvao posebnu pažnju prisutnih i nije zaboravio da se zahvali organizatoru na prilici da se prvi put obrati posetiocima Infosecurityja. On je govorio o saradnji javnog i privatnog sektora i izazovima i instrumentima državne reakcije na visoko tehnološki kriminal. „Broj serviza za zloupotrebu u ICT je danas u velikom porastu, a kako raste broj ovakvih servisa tako se povećava i zloupotreba“, istakao je gospodin Živanović. „Visoko tehnološkom kriminalu su danas izloženi svi, od malog deteta do složenih poslovnih sistema“, nagalasio je.

Priliku za obraćanje prisutnim su iskoristilie i kompanije: IBM, Trend Micro, Check Point, Gemalto, F5, Verimatrix,  koje su predstavile aktuelna Security rešenja i dale odgovore na neke od izazova, kako bi kompanije obezbedile kontinuitet u radu, zaštitile podatke i druge resurse od strateškog značaja.

Kako je TeleGroup Infosec konferencija pokrenuta sa ciljem podizanja nivoa  informacione bezbednosti regiona zapadnog Balkana, ona pretenduje da postane jedan od najznačajnijih IT Security događaja na ovim prostorima. „Kao IT kompanija koja se bavi sigurnosnim tehnologijama, želeli smo da podržimo napore regionalnih IT asocijacija u skretanju pažnje državnim strukturama i široj javnosti o informacionoj bezbednosti kao najznačajnijem resursu svake države, kao i postojanju sve sofisticiranijih pretnji u sajber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost regionalne privrede i društva. U tom smislu je neophodno sistemsko uvođenje mehanizama zaštite od sajber kriminala, što je zajednička odgovornost državnih struktura i privrede, gde se od IT kompanija očekuje da obezbede kvalitetna rešenja“, poručili su stručnjaci iz Telegroupa.

IMG_0056[1]

Share.

Comments are closed.