Impresivno iskustvo igranja i kreativnosti donosi novi Samsung 990 PRO

0

Neverovatne brzine 990 PRO skraćuju vreme učitavanja i povećavaju odziv igara dok rešenja za termičku kontrolu održavaju pogon na optimalnoj temperaturi za neprekidnu igru

Samsung Electronics, svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas je najavio 990 PRO, NVMe SSD visokih performansi zasnovan na PCIe 4.0. Pružajući munjevitu brzinu i superiornu energetsku efikasnost, novi SSD je optimizovan za grafički zahtevne igre i druge intenzivne zadatke uključujući 3D renderovanje, 4K uređivanje videa i analizu podataka.

„Sa stalnim inovacijama u igrama, 4K i 8K tehnologiji, kao i aplikacijama vođenim veštačkom inteligencijom, potreba potrošača za skladištenjem visokih performansi eksponencijalno raste“, rekao je KjuIoung Li, potpredsednik Memor Brand Product Biz tima u kompaniji Samsung Electronics. „990 PRO pruža optimalnu ravnotežu brzine, energetske efikasnosti i pouzdanosti, što ga čini idealnim izborom za strastvene igrače i kreativne profesionalce koji traže neprekidan rad i igru.“

Uz najnoviji Samsung V-NAND i novi vlasnički kontroler, serija 990 PRO nudi najveću brzinu koja je trenutno dostupna preko PCIe 4.0 interfejsa. SSD obezbeđuje sekvencijalnu brzinu čitanja i pisanja do 7.450 megabajta u sekundi (MB/s) i 6.900 MB/s, respektivno, dok nasumične brzine čitanja i pisanja dolaze do 1.400K i 1.550K IOPS, respektivno. Sa do 55% poboljšanja nasumičnih performansi u odnosu na 980 PRO, 990 PRO je posebno pogodan za zahtevne igre, kao i kreativne i produktivne zadatke.

NVMe SSD diskovi visokih performansi su takođe ključni u iskorištavanju svih prednosti najnovijih konzola za igre i tehnologija za igre. Pokreće ga NVMe, 990 PRO donoseći bržem vremenu učitavanja na računare i konzole, I pružajući impresivnije iskustvo igranja. Prilikom testiranja na predstojećoj akcionoj igri Forspoken, Luminous Productions, koja podržava najnoviju tehnologiju učitavanja igara, vreme učitavanja mape je bilo oko jedne sekunde, u poređenju sa četiri sekunde za SATA SSD i 28 sekundi za hard disk (HDD).

Konačna energetska efikasnost i pouzdana termička kontrola

Izgrađen na arhitekturi male potrošnje, Samsungov novodizajnirani kontroler dramatično poboljšava energetsku efikasnost SSD-a do 50% u poređenju sa 980 PRO. Pored toga, 990 PRO koristi nikl premaz na kontroleru i oznaku za raspršivanje toplote na drajvu za pouzdano upravljanje toplotom. Samsungova Dinamic Thermal Guard tehnologija dodatno osigurava da temperatura drajva ostane u optimalnom opsegu.

Verzija 990 PRO sa hladnjakom nudi dodatni sloj termičke kontrole dok RGB svetla dodaju više stila drajvu.

Samsungov 990 PRO je takođe odlično rešenje za nadogradnju laptopa i desktopa, kao i za pravljenje sopstvenih računara, pružajući značajno povećanje performansi uz korišćenje manje energije za produženo trajanje baterije i upravljanje toplotom.

990 PRO će biti dostupan širom sveta od ovog oktobra. Verzija kapaciteta 4TB biće dostupna od sledeće godine. Za više informacija, uključujući detalje o garanciji, posetite samsung.com/SSD ili semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Specifikacije serije Samsung NVMe SSD 990 PRO

CategorySamsung SSD 990 PRO | 990 PRO with Heatsink
InterfacePCIe Gen 4.0 x4, NVMe 2.0
Form FactorM.2 (2280)
Storage MemorySamsung V-NAND 3-bit TLC
ControllerSamsung in-house controller
Capacity1TB2TB4TB
DRAM1GB LPDDR42GB LPDDR44GB LPDDR4
Sequential Read/Write SpeedUp to 7,450 MB/s, Up to 6,900 MB/s
Random Read/Write Speed (QD32)Up to 1,400K IOPS, Up to 1,550K IOPS
Management SoftwareSamsung Magician Software
Data EncryptionAES 256-bit Full Disk Encryption, TCG/Opal V2.0, Encrypted Drive (IEEE1667)
Total Bytes Written600TB1200TB2400TB
WarrantyFive-year Limited Warranty
Share.

Leave A Reply