Ibis Solutions i Ookla organizovali samit regulatora kako bi podstakli inovativnost i konkurenciju na globalnom nivou

0

Ibis Solutions, jedan od najznačajnijih provajdera IT rešenja u jugoistočnoj Evropi, i Ookla, međunarodno priznati lider u mrežnom testiranju i analitici, okupili su predstavnike regulatornih agencija iz čitavog regiona jugoistočne Evrope u Beogradu sa ciljem da zajedno razmotre kako da ojačaju regulatorno okruženje na tržištu.

Vladimir Rakić

Ibis Solutions i Ookla predstavili su način na koji korišćenje informacija dobijenih obradom podataka iz masovnih izvora (crowdsourcing) može da pomogne regulatorima da ocene performanse telekomunikacionih mreža kao i nivo zadovoljstva korisnika. Takođe, učesnicima konferencije su se obratili i predstavnici regulatornih agencija zemalja koje su već uspešno primenile ove nove tehnologije.

Na ovoj regionalnoj konferenciji, na interesantan način objašnjeno je koje sve mogućnosti donosi napredna obrada crowdsourcing podataka kao i koji potencijal daje integracija ovih podataka u softverske alate za rešavanje izazova sa kojima se susreću regulatorna tela država u regionu jugoistočne Evrope.

„Svojim zalaganjem Ookla želi da pomogne regulatorima da još uspešnije analiziraju performanse mobilne i fiksne širokopojasne mreže kako bi osnažili proces poboljšanja mreže na globalnom nivou“, rekao je na konferenciji u Beogradu suosnivač i izvršni direktor Ookle, Doug Suttles. „Uživali smo radeći sa Ibis Solutions-om na tome da okupimo ugledne globalne regulatore na jednom mestu kako bismo diskutovali o potencijalima koje donosi korišćenje Ooklinih crowdsource podataka na unapređenje korisničkog iskustva i ubrzanje digitalne transformacije“.

Dough Suttles – Ookla

„Veoma mi je drago što smo naše višedecenijsko iskustvo u monitoringu telekomunikacionih mreža i softverske alate koje smo razvili za praćenje performansi mreža uspeli da dopunimo podacima od krajnjih korisnika koje je prikupila Ookla, a koji nam do sada nisu bili na raspolaganju. Spajanjem ova dva segmenta dobili smo moćno rešenje koje će pomoći regulatornim agencijama da u potpunosti iskontrolišu nivo kvaliteta usluga telco operatora i stvoriti osnovne preduslove za dalji razvoj zdrave konkurencije, kao osnovne premise slobodnog tržišta“, istakao je Vladimir Rakić,  direktor Odeljenja za razvoj softvera kompanije Ibis Solutions.

Share.

Leave A Reply