Huawei nastavlja sa digitalizacijom gradova u Srbiji – Kraljevu omogućena brža i bolja komunikacija

0

Kompanija Huawei je proces digitalizacije Srbije kroz ulaganje u tehnološki razvoj na lokalnom nivou nastavila u Kraljevu. Zahvaljujući savremenim baznim stanicama, Huawei je omogućio brži saobraćaj, manju potrošnju struje, održiviji rad i značajne uštede kako za održavanje, tako i za potrošnju energije u ovom gradu. Kompanija je pored instaliranja novih, takođe zamenila i postojeće bazne stanice savremenijim, pa je tako u Kraljevu sada dostupno više od 30 unapređenih baznih stanica.

Predstavnici kompanije Huawei u Srbiji sastali su se sa gradonačelnikom Kraljeva, dr Predragom Terzićem, kako bi predstavili inovacije koje su sprovedene na području regiona ovog grada.

U skladu sa našom misijom, donosimo digitalizaciju svakom pojedincu, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svet i drago nam je što je i Kraljevo deo nje. Korišćenjem novih, savremenih rešenja, Huawei je omogućio manju potrošnju struje, održiviji rad i značajne uštede kako za održavanje, tako i za potrošnju energije. Ovim podržavamo zelenu agendu Kraljeva, a misija naše kompanije za zeleniji svet je korak bliže svom cilju – nultom zagađenju planete i korišćenju 100 odsto obnovljivih izvora energije“, istakli su iz kompanije Huawei.

Iako pažnju najpre privlače kapitalne investicije u infrastrukturne i telekomunikacione projekte od državnog značaja, kompanija Huawei u Srbiji jednako aktivno sarađuje i sa lokalnim samoupravama. Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, istakao je veliki značaj koji će ova oprema imati za grad i njegovu okolinu.

Zahvalni smo kompaniji Huawei na novoj telekomunikacionoj infrastrukturi i opremi koju su instalirali i unapredili, ali i zbog činjenice da aktivno neguju srpsko-kinesko prijateljstvo. Ulaganjem u Kraljevo i okolinu Huawei podržava širenje jednakih mogućnosti za sve građane i pomaže našoj zemlji da se istakne na IT mapi sveta. Digitalizacija koju Huawei sprovodi na lokalnom nivou je zato izuzetno važna, a benefiti se uveliko vide. Svesni smo da su zelene tehnologije naša šansa i da budućnost mora biti održiva, zbog čega ćemo se još više zalagati za proširenje i implementaciju naše zelene agende. Huawei je naš pouzdan partner i potrudićemo se da tako i ostane“, izjavio je dr Predrag Terzić na sastanku sa predstavnicima kineske kompanije tokom kojeg su obišli i nove bazne stanice i drugu infrastrukturu.

Svojom ekspertizom i inovativnim rešenjima Huawei omogućava tehnološku jednakost svih građana Srbije i njihovo ubrzano uključivanje u moderne tokove života i poslovanja. Tokom planiranja, isporuke i implementacije odabranih rešenja, vodi se računa o zelenoj agendi, ali i visokim performansama isporučene opreme, uštedi energije i smanjenju troškova.

Huawei u Srbiji posluje duže od 15 godina, tokom kojih je uspešno sproveo veliki broj infrastrukturnih, telekomunikacionih i CSR projekata, uključujući i kontinuirano ulaganje u obrazovanje i razmenu i usavršavanje studenata u Kini. Kompanija će i dalje nastaviti da podržava lokalne samouprave i pomaže im da postanu deo savremenog, uspešnog tehnološkog sveta, smanje svoj karbonski otisak i poboljšaju ekonomsku i poslovnu klimu za svoje građane.

Share.

Leave A Reply