Huawei MateBook X Pro – sofisticirani laptop koji podstiče produktivnost

0

Kompanija Huawei je navikla korisnike na inovativna i efektna rešenja koja olakšavaju funkcionisanje u poslovnom okruženju. Kako je potreba za radom u pokretu sve veća, laptop koji ima natprosečne karakteristike i dizajn adekvatan za jednostavno prenošenje tokom dinamičnog radnog dana je neophodan. Huawei MateBook X Pro je poseban uređaj koji ispunjava sve želje ljubitelja vrhunskih laptopova elegantnog dizajna.

Najbolji ekran premium laptopa

Uz odnos širine i visine od 3:2, težinom od 1,26 kg i veličinom ekrana od 14,2 inča, prenosivost i funkcionalnost koju Huawei MateBook X Pro ima je na visokom nivou. Kako je ovo prvi Huawei laptop koji podržava veoma široku P3 paletu boja, pruža odlično iskustvo gledanja različitih sadržaja. Real Colour FullView displej time prikazuje boje i detalje realistično. Funkcija pametne osvetljenosti čini da je ekran prilagođen ambijentalnim uslovima. Huawei MateBook X Pro poseduje i TÜV Rheinland sertifikat, koji garantuje zaštitu vida pri dugotrajnom radu na laptopu.

Poseban benefit predstavlja multi-touch ekran osetljiv na dodir koji ima brzinu osvežavanja od 90 Hz i rezoluciju od 3120 x 2080 piksela. Tehnologija Huawei Free Touch je tu za neverovatnu kontrolu, sa 100% pokrivenošću detekcije dodira na velikom tačpedu. Takođe, uz 6 jednostavnih gestovnih komandi, produktivnost i praktičnost korišćenja su zagarantovani. Moguće je napraviti snimak ili sliku ekrana uz kuckanje kao i povećati osvetljenje ili zvuk prevlačenjem.

Funkcionalnost i efikasnost korišćenja

Operativni sistem sa kojim ovaj laptop dolazi je Windows 11 Home, a procesor koji je ugrađen je Intel Core i7-1260P. Grafička kartica je Intel Iris Xe. Huawei MateBook X Pro dolazi sa LPDDR5 memorijom od 16 GB, a uz SSD velike brzine pristup svim datotekama je dodatno olakšan. Iako je samo kućište kompaktno, baterija koju poseduje je velikog kapaciteta od 60 Wh i drži satima uzastopno. Punjač ima 90 W je kompaktan i lako prenosiv, i pruža čak 30 sati rada uz punjenje od samo 15 minuta. Dodatan benefit je to što može da puni i druge USB-C uređaje, uključujući telefone i tablete.

Bežično se Huawei MateBook X Pro povezuje putem Wi-Fi i Bluetooth konekcije. Multi-Screen Collaboration pomaže da na laptopu budu dostupni sadržaji sa telefona. Posebno korisno jeste to da se prenos fajlova ovim putem dešava brže i jednostavnije, sa automatskim ređanjem datoteka, a i privatnost je potpuno zagarantovana uz dugme za uključivanje koje radi po principu otiska prsta.

Elegancija i kompaktnost u jednom

Po pitanju dizajna Huawei MateBook X Pro se ističe svojim elegantnim i vitkim izgledom. Simetrija i minimalizam u kombinaciji sa moćnim funkcijama dolaze upakovani u metalno ultratanko kućište. Peskirana glatka površina i jednostavan logotip staklaste završnice čine da ovaj uređaj postane nezaobilazan moćni saveznik svakog korisnika koji želi da bude produktivan i moderan u isto vreme.

Share.

Leave A Reply