HTC imenovao Cher Wang za glavnu izvršnu direktorku kompanije

0

Tajpej, 20. mart  2015.Bord direktora korporacije HTC (TWSE 2498) imenovao je Šer Veng (Cher Wang), predsednicu i suosnivača HTC-a, glavnom izvršnom direktorkom kompanije (CEO). Odluka je stupila na snagu odmah. Dosadašnji glavni izvršni direktor, Piter Čau (Peter Chou), preuzeće rukovođenje inovacijama i razvojem budućih proizvoda u kompaniji.

„Svedoci smo brzih promena u ovoj industriji, sa pametnim telefonima kao našom ličnom platformom koja nas povezuje sa rastućim svetom novih pametnih uređaja. Začetnici smo industrije pametnih telefona; vodićemo se i dalje takvim načinom razmišljanja da bismo iskoristili potencijal nove generacije umreženih i povezanih uređaja i usluga. Fantastičan odziv i reakcije javnosti na naš uređaj za virtuelnu realnost, HTC Vive, početkom ovog meseca, ukazuje na značaj novih uvezanih tehnologija za našu budućnost,” izjavila je Šer Veng, predsednica i glavna izvršna direktorka kompanije HTC. „Kao preduzetnica u srcu, veoma sam uzbuđena što je pred nama toliko novih prilika i mogućnosti, i počastvovana što mogu da ih iskoristim da doprinesem oblikovanju nove faze u razvoju HTC-a”.

Tokom prethodne dve godine, gospođa Veng se sve više uključivala u vođenje različitih aspekata poslovanja kako bi gospodinu Čau omogućila da se usredsredi na razvoj proizvoda, ulogu u kojoj je dokazao svoju ekspertizu svetske klase u dizajniranju i primeni najnaprednijih tehnologija. Bord direktora i tim izvršnih rukovodilaca složio se da je pravi trenutak da se takav sled ozvaniči i sprovedu organizacione promene neophodne da se HTC-u omogući da nastavi ka sledećoj fazi svog razvoja.

U vreme svog mandata kao izvršnog direktora, Piter Čau je nadgledao uspešnu fazu tranzicije HTC-a iz proizvođača ručnih uređaja za druge naručioce (ODM) u globalni brend. Na svojoj novoj izvršnoj funkciji rukovodioca razvojne laboratorije „HTC Future Development Lab“, gospodin Čau će imati ključnu ulogu u identifikovanju budućih prilika za rast kompanije.

Cher WangO Šer Veng (Cher Wang), predsednici i izvršnoj direktorki HTC-a

Šer Veng (Cher Wang) ima zavidno iskustvo u elektronskoj industriji. Njen strateški uvid u tehnološke trendove i preduzetništvo omogućili su joj da osnuje brojne uspešne kompanije u domenu informacionih tehnologija.

1997, gospođa Veng je bila suosnivač HTC korporacije, koja je sprovela u delo konvergenciju mobilnog računarstva i komunikacija kroz razvoj inovativnih pametnih telefona. Ova vizija pretvorena je u globalnu kompaniju sa prihodima koji se mere milijardama dolara, koja je konstantno bila prva u plasiranju novih tehnologija, uključujući nove generacije bežičnog povezivanja i interfejs osetljiv na dodir, kao i uređaja za Microsoft® Windows Mobile i Android operativne sisteme.

Prošle godine, gospođa Veng se našla među 25 osoba za koje je CNBC ocenio da su imali najveći uticaj na poslovanje i finansije od 1989. godine.  U 2011, magazin Forbs imenovao je gospođu Veng „najmoćnijom ženom u industriji bežičnih tehnologija“; imenovana je i jednom od najuticajnijih žena po portalu „Fast Company“, a na godišnjoj Fortune listi najmoćnijih žena je neprestano od 2012. Dobitnica je priznanja „Ličnost godine“, CCTV-a u Kini. Gospođa Veng diplomirala je na Berkliju, Univerzitet u Kaliforniji, udata je i ima dvoje dece.

Share.

Comments are closed.