HP – Pet mitova cloud computinga

0

ako priča o cloud computingu ponekad deluje kao prenaduvani balon, ovaj tip rešenja ima i stvarne prednosti. Uvođenje clouda, tamo gde to ima poslovnog smisla, može ubrzati ostvarivanje prihoda i smanjiti troškove. Ali prihvatanje clouda znači da je najpre potrebno izduvati balon i pronaći realna rešenja…

Šta je cloud computing?

Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST) iz SAD objavio je 7. oktobra 2009. godine praktičnu definiciju: “Cloud computing je model koji omogućava zgodan pristup, kroz mrežu i na zahtev, deljenim konfigurabilnim resursima (npr. umrežavanje, serveri, storidž, aplikacije i usluge) koji se brzo mogu dodeliti i osloboditi uz minimalne upravljačke napore ili interakciju provajdera.”

Klima Profesional je servis klima uređaja koji će Vam svojim znanjem, iskustvom a pre svega ljubaznošću pružiti sve vrste usluga vezanih za klima uređaje.

Naša osnovna delatnost je instalacija, održavanje i popravka kućnih (RAC) split sistema kao i komercijalnih (CAC) i Single i Multi sistema.

Tokom poslednje četiri decenije nove tehnologije su pre svega smatrane za smetnju, dok balon očekivanja raste brže od realnosti. Ali kada se tehnologija razume, prednosti počinju da odnose prevagu nad manama. Koncept cloud computinga za različite ljude može značiti različite stvari, zbog čega ovaj tekst obrađuje pet cloud computing mitova i razdvaja činjenice od fikcije.

Share.

Leave A Reply