Holivudski glamur za početak nove globalne brend kampanje avio-kompanije Etihad airways

0

Filmska zvezda Nikol Kidman je zaštitno lice i narator nove upečatljive brend kampanje ove avio-kompanije pod nazivom „Letite drugačije“

Etihad ervejz je danas pokrenuo svoju novu globalnu brend kampanju uz svetsku premijeru nove TV reklame u Abu Dabiju, kojoj su prisustvovali holivudska glumica Nikol Kidman, predstavnici globalnih medijskih kuća i stotine odabranih gostiju.

Nikol Kidman je istovremeno zvezda i narator reklamnog filma, koji će se prikazivati na svetskim TV stanicama i društvenim mrežama u varijantama od 60 i 30 sekundi, dok će se slike iz kampanje pojaviti u štampanim, digitalnim medijima i na reklamama na javnim mestima.

Nikol KidmanTV reklama je snimljena u novoj perjanici Etihad ervejza, avionu Erbas A380, kao i na lokacijama širom sveta, među kojima su i brojne znamenitosti Abu Dabija. U reklami se takođe pojavljuje i digitalno kreirana scena Kidmanove u enterijeru Luvra u Abu Dabiju, koji će uskoro biti otvoren, kao veličanstveni futuristički prikaz savremenog građevinarstva slavnog arhitekte Žana Novela, inspirisanog svetlošću i geometrijskim oblicima koji krase ovaj emirat.

Moderni paviljon kod “Stare luke” (Port Vieux) u Marseju, koji je projektovala kompanija “Foster & Partners”, je odabran kako bi se dočarala fokusiranost avio-kompanije na dizajn, dok Villa Méditerranée, takođe u Marseju, centar kulture i promocije međunarodnog dijaloga i prijateljstva, simbolizuje ulogu Etihad ervejza kao globalnog ambasadora. Sala u baroknom stilu iz 17. veka u poznatoj Strahov biblioteci u Pragu predstavlja znanje, učenje i želju za inovacijama i liderstvom.

Piter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza, je ovim povodom izjavio: „Etihad ervejz neprestano pomera granice, crpi inspiracije iz celog sveta da bi svojim putnicima pružio najbolji doživljaj. Ponovo pišemo pravila i kreiramo viziju drugačijeg raskidajući sa konvencijama i prednjačeći u inovacijama, dizajnu, stilu i gostoprimstvu. Nova kampanja je veoma uspešno dočarala naš jedinstveni etos brenda i usluga na reklamnom filmu, u štampanim i digitalnim kanalima“.

„Nikol Kidman, kao svetski priznata umetnica, bila je savršeno lice i glas za našu priču. Ona je otelotvorenje svetske sofisticiranosti, inteligencije, originalnosti i elegancije – vrednosti na kojima počiva brend Etihad“.

Uvodna scena prikazuje Kidmanovu kako lista inspirativni roman u Strahov biblioteci, dok naredne scene prikazuju glumicu kako uživa u revolucionarnoj unutrašnjosti i uslugama koje pruža novi avion A380 Etihad ervejza. Tu spada opuštanje u Salonu, uživanje u gledanju TV-a u prostranom apartmanu u Prvoj klasi i opuštanje na velikom krevetu u trosobnoj Etihad RezidencijiTM – jedinom privatnom apartmanu te vrste u komercijalnoj avijaciji. Završna rečenica „Jer naš cilj nije da poboljšamo ono što je već urađeno, već da kreiramo nešto drugačije“, zaključuje ovu TV reklamu uz snimak novog aviona A380 iz vazduha, na večernjem suncu, koji blista u novom dizajnu spoljašnjosti „Lica Abu Dabija“.

etihPriču o brendu Etihad ervejz protumačio je i pretočio u vizuelnu formu režiserski tim i bračni par Entoni Atanasio (Anthony Atanasio) i Valeri Martinez (Valerie Martinez), koji je kreirao neke od vizuelno najsmelijih reklama u proteklih šest godina i osmislio dovitljive i opčinjavajuće reklamne filmove za vodeće svetske brendove.

Po rečima Entonija Atanasija, „ova reklama predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje neverovatne atmosfere lepote i dirljivosti, kako bi gledaoci „osetili“ ideje, povezanosti, materijale, kreativnost, svežinu i uzbuđenje, kao i opipljive, lične pogodnosti koje imaju od drugačijeg letenja koje je osmislio Etihad ervejz“.

„Želimo da stvorimo uzvišeni osećaj lepote, umetnosti i prosvećenosti, stavljajući do znanja gledaocima da je Etihad ervejz podigao kriterijume – ne samo u okvirima avijacije već i u ostalim oblastima ljudskog delovanja“.

M&C Saatchi Australija, deo globalne kreativne agencije Etihad ervejza, M&C Saatchi, osmislio je koncept za novu kampanju

Tom Mekfarlejn, osnivač i kreativni direktor M&C Saatchi Australija, je dodao: „Od kada je završen rad na kampanji, često me pitaju šta me je inspirisalo. Postoji mnogo različitih odgovora, ali u ovom slučaju, inspiracija je došla direktno od samog proizvoda. Ko ne bi bio inspirisan čistom elegancijom, stilom i – ako smem da kažem – drugačijom vizijom ovog izvanrednog aviona? Nadam se da smo sve ovo savršeno predstavili u ovoj kampanji“.

Producent TV reklame je Trent Simpson, preko produkcijske kuće Tomas end Tomas (Thomas and Thomas) u Londonu. Direktor fotografije je britanski kinematograf Danijel Landin (Daniel Ladin), koji je snimio brojne kratke filmove i muzičke spotove za grupu Roling Stouns, Dejvida Bouvija i Madonu, kao i TV i bioskopske reklame za vodeće prvoklasne svetske brendove.

Aviokompanija je posebno naručila prateću muziku, koju je komponovao Rameš Satija, kreativni direktor i kompozitor u kompaniji za dizajn zvuka Song Zu iz Sidneja. Satijina jednostavna filmska kompozicija, prožeta elementima arapske muzike, savršeno prati vizuelne elemente. Dirigent je Rodžer Benedikt iz Orkestra filmske muzike u Sidneju (Sydney Scoring Orchestra), grupe elitnih muzičara iz Sidnejskog simfonijskog, Australijskog kamernog i Orkestra australijske opere.

Nova kampanja će biti lansirana 15. marta i biće dostupna na internet stranici Etihad ervejza:

www.etihad.com/livenews i http://bit.ly/Live_News.

Share.

Comments are closed.