HMD Global sarađuje sa kompanijama Nokia i CGI, jačajući svoju posvećenost IoT tržištu za kompanije

0

Objedinjujući vodeću industrijsku infrastrukturu i tehnološku stručnost, kompanija HMD Global ide korak dalje sa svojim rešenima namenjenim preduzećima

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas najavljuje dva strateška partnerstva koja će pomoći rast i razvoj njenih ponuda vezanih za korporativni internet stvari (IoT) koja su namenjena preduzećima širom sveta. HMD Global će sarađivati sa poznatom finskom kompanijom za telekomunikacionu infrastrukturu Nokia i globalnom IT konsultantskom kompanijom CGI kako bi unapredila svoju posvećenost obezbeđivanju globalne 5G povezanosti, vrhunske bezbednosti, i pouzdanih inovacija za preduzeća.

Janne Lehtosalo, potpredsednik sektora za usluge u kompaniji HMD Global, kaže: Kroz rad sa našim korporativnim korisnicima uočili smo povećanu potražnju za IoT i rešenjima za globalnu povezanost sa omogućenim 5G. Zato smo ponosni na to što ćemo sarađivati sa dva globalna lidera, kompanijama Nokia i CGI, koje dele naše vrednosti. Zajedno možemo da pružimo još inovativnija i još bezbednija rešenja tržištu i da ojačamo preduzeća kako bi  dostigla svoje poslovne ciljeve.”

Vodeća infrastruktura u industriji

U sklopu partnerstva sa kompanijom Nokia, korporativna connectivity rešenja kompanije HMD Global će sada biti podržana čuvenom Nokia WING (Worldwide IoT Network Grid) tehnologijom. Nokia WING je napredan servis za povezivanje koji operatorima i IoT mobilnim virtuelnim mrežnim operatorima omogućava da pružaju podršku svojim korporativnim klijentima uz IoT povezanost i upravljanje na globalnom nivou koje funkcioniše preko svih granica, mreža i načina upotrebe.

Tehnološka stručnost kompanije Nokia, kada je reč o globalnoj IoT povezanosti i 5G infrastrukturi, preduzećima obezbeđuje pouzdan i za budućnost spreman tehnološki oslonac za IoT upotrebu dok rastu i razvijaju se.

Intuitivno IoT upravljanje

HMD Connect Pro preduzećima omogućava da upravljaju sa do desetine hiljada povezanih uređaja zahvaljujući portalu za upravljanje koji je lak za korišćenje. Kroz integraciju, preduzeća će u realnom vremenu dobiti uvid u status svih povezanih uređaja i IoT imovine, upravljati životnim ciklusima SIM kartica, i osigurati bezbednost u svakom trenutku.

Od povezanih vozila do povezanih kontejnera ili povezanog zdravstvenog sistema, preduzeća svih veličina mogu da koriste intuitivni, a opet moćan samouslužni portal kao komandnu tablu za nadgledanje svih IoT aktivnosti.

Zahvaljujući zajedničkim vrednostima kompanija HMD Global i Nokia koje su usmerene na neprekidnu povezanost i pojednostavljeno upravljanje preko granica, korisnici mogu da steknu konkurentsku prednost, povećaju produktivnost, sačuvaju bezbednost, i ostvare svoje IoT ambicije.

Ankur Bhan, direktor sektora Network Function as a Service u kompaniji Nokia, rekao je: „Sarađujući sa kompanijom HMD Global pružićemo vrhunsko prisustvo IoT mreže širom sveta kako bismo obezbedili konzistentan nivo korisničke podrške. HMD Pro servis će se oslanjati na stalno rastući ekosistem povezanosti. Nokia WING tehnologija pruža bezgranično povezan svet za IoT i tako smanjuje složenost za preduzeća i obezbeđuje im najviši nivo kontrole nad njihovom imovinom, gde god da se nalaze.”

Čuvena tehnološka stručnost

Kroz ovo partnerstvo, kompanija CGI će u svoju ponudu uvrstiti korporativne ponude kompanije HMD Global, uključujući HMD Connect Pro, HMD Enable Pro, i hardver pametnih telefona kao deo celokupnog portfolija usluga za svoje klijente. Kompanija CGI  korisnicima pruža dubinske uvide u integraciju i omogućavanje rada sistema, zajedno sa analizom podataka koja je vodeća u industriji i cloud tehnologijama – sve ono što je ključno za moderno poslovanje.

Kompanija CGI je partner i izabrani stručnjak za pomoć klijentima u usmeravanju njihovog puta ka digitalnoj transformaciji, pružajući dodatnu vrednost kroz podršku stručnjaka i konsultantske usluge. Ovo partnerstvo će takođe integrisati bogatu inovativnu ponudu kompanije CGI u postojeći portfolio korporativnih proizvoda kompanije HMD Global, kako bi se obezbedilo pružanje neuporedive bezbednosti, vrhunske efikasnosti, i dublje tehnološke interoperatibilnosti koju preduzeća današnjice zahtevaju.

Markus Olenius, potpredsednik sektora za napredna analitička rešenja u kompaniji CGI u Finskoj, kaže: „Svedoci smo povećanog korišćenja napredne analitike u svim industijama. Tokom poslednjih godina, analitika i veštačka inteligencija su postale ključne za napredne poslovne strategije preduzeća. Podržavamo rast poslovanja kompanije HMD i pozitivno korisničko iskustvo korisnika Nokia telefona kroz analitiku. Kroz ovaj sporazum, nastavićemo da podržavamo njihove projekte integracije od početka do kraja – uključujući lokalne i cloud tehnologije, razvoj aplikacija, analizu podataka i bezbednosne usluge – koje će dodatno biti od koristi svim korisnicima kompanije HMD.”

Bezbednost i poverenje su od ključnog značaja za preduzeća u sve digitalnijem svetu. Saradnja sa industrijskim liderima u oblasti telekomunikacija i IT-ja garantuje da će preduzeća širom sveta – velika ili mala – nastaviti da veruju uslugama kompanije HMD Global.

Trenutni portfolio korporativne ponude kompanije HMD Global uključuje povezanost, upravljanje uređajima, i hardverska rešenja. HMD Enable Pro predstavlja Enterprise Mobility Management (EMM) rešenje koje omogućava kontrolu oprema za povezivanje na jednom mestu, što obezbeđuje neometano poslovanje. Intuitivan servis omogućava vidljivost svih povezanih uređaja u realnom vremenu – jedinstveno EMM rešenje.

HMD Connect Pro omogućava organizacijama globalno upravljanje svim SIM karticama unutar svoje flote kroz jedinstvenu konzolu za upravljanje. Servis je dizajniran tako da bude jednostavan za korišćenje, od korisničkog interfejsa do fleksibilne, transparentne, i konkurentne naplate.

Voljeni i pouzdani Nokia pametni telefoni su deo industrijski prepoznatljivog AndroidTM Enterprise Recommended programa. Kompanija HMD Global obezbeđuje savršenu ponudu uređaja za preduzeća svih veličina uz snažnu posvećenost inovacijama softvera i bezbednosnim ažuriranjima u trajanju od do četiri godine kako biste bili mirni.

Share.

Leave A Reply