Hibridni cloud – ključ za uspeh u ekonomiji zasnovanoj na podacima

0

Iako kao koncept postoji već više od jedne decenije, za mnoge organizacije cloud računarstvo tek sada izbija na ključno mesto kada se razmišlja o najefikasnijim načinima za vođenje biznisa. Ima i onih koji se pridružuju „cloud klubu”, iako se čini da im nije sasvim jasno zašto je to pravi korak za njih. Jednostavno, žele cloud. Problem nastaje kada otkriju da to nije tako jednostavno kao što su mislili.

Autor: Joe Baguley, VP & CTO EMEA, VMware

Cloud nije samo sledeće popularno mesto za smeštanje” svog biznisa, već čitav jedan svet novih mogućnosti.  Cloud ne bi trebalo da bude mesto na kom se ponavljaju stare greške, već prostor kom se pristupa sa namerom da se savladaju lekcije iz prošlosti, isprave greške i usvoji drugačiji način vođenja biznisa.

U suštini, procentualno najveći broj kompanija i organizacija zaostaje u korišćenju clouda i svih mogućnosti koje on nudi (u EU je samo trećina kompanija u cloudu). S obzirom na neverovatno ubrzanje digitalne ekonomije tokom 2020. godine, neizbežno je da će se ovaj procenat promeniti. Kompanije pokušavaju da kreiraju nove poslovne modele zasnovane na app-first pristupu, jer im to omogućava da osvoje veći tržišni udeo i izgrade snažnije veze sa svojim kupcima i korisnicima. U tom uspehu, cloud igra glavnu ulogu – omogućavajući aplikacijama da neometano rade u odgovarajućim okruženjima i pruže sjajna korisnička iskustva.

Tekst u celosti možete da pročitate u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply