Grayling CEE Outlook: Pregled geopolitičkih rizika u Centralnoj i Istočnoj Evropi u 2024.

0

Agencija Grayling, jedan od globalnih lidera u oblastima strateških komunikacija i javnih poslova, predstavila je svoj godišnji izveštaj pod nazivom „CEE Outlook for 2024“, koji pruža dragocen uvid u pregled najvažnijih geopolitičkih rizika u 2024. godini za region Centralne i Istočne Evrope.

Kako će skoro polovina svetske populacije 2024. godine izaći na birališta, tako ni region Centralne i Istočne Evrope (CEE) nije izuzetak. Za optimizaciju poslovanja i buduće planiranje u godini pred nama biće potrebno dostići visok novo razumevanja promenljivih politika, kontinuirane dinamike, ali i jedinstvenosti svakog tržišta.  Kako bi pružili više informacija o svim ovim pitanjima, ekspertski timovi agencije Grayling pripremili su izveštaj pod nazivom „Grayling 2024 Outlook for CEE Report“, koji sumira ključne događaje iz 2023. i predviđa moguće promene u 2024. kao i u narednom periodu.

Izveštaj donosi ključne uvide iz sledećih zemalja Centralne i Istočne Evrope: Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, uključujući i države kandidate za članstvo u Evropskoj uniji Srbiju i Ukrajinu, kao i sveobuhvatnu analizu koju su pripremili Grayling stručnjaci iz Brisela. U ovogodišnjem izveštaju dodatni fokus stavljen je i na Mađarsku i njihovo predsedavanje Savetom Evropske unije u drugoj polovini godine.

„CEE Outlook za 2024 duboko je povezan sa širom evropskom dinamikom. Evropski izbori predstavljaju priliku da se redefinišu odnosi CEE regije i Brisela. Podjednako su značajni i izbori u SAD, jer njihov ishod može imati veliki uticaj na bezbednost CEE regije u budućnosti“, izjavila je Nataša Trslić Štambak, direktorka agencije Grayling za Centralnu i Istočnu Evropu. „Uzimajući ovo u obzir, Grayling PA eksperti pozabavili su se kompleksnostima našeg regiona i pripremili pregled političkih i ekonomskih trendova koji će definisati region Centralne i Istočne Evrope u 2024. godini, kako bi kompanijama omogućili jasnije uvide u buduća očekivanja i strateško planiranje.“

Za više informacija o izveštaju posetite: https://grayling.com/news-and-views/graylings-cee-outlook-for-2024-report/.

Share.

Leave A Reply