Google Cloud VMware Engine od sada u VMware Cloud Universal programu

0

Brža i lakša modernizacija aplikacija i cloud transformacija za biznise širom sveta

Kompanije Google Cloud i VMware objavile su prošle nedelje da su proširile svoje partnerstvo kako bi korisnicima pomogle da ubrzaju modernizaciju aplikacija i cloud transformaciju. Korisnici će od sada u okviru VMware Cloud Universal programa imati na raspolaganju sve prednosti Google Cloud VMware Engine-a. Kroz ovo prošireno partnerstvo, poslovni klijenti dobijaju veću finansijsku fleksibilnost, širi izbor i unapređene mogućnosti za ubrzanje svojih cloud migracija i modernizaciju poslovnih aplikacija u Google Cloud-u.

Google Cloud VMware Engine korisnicima omogućava da svoje VMware aplikacije migriraju u cloud bez menjanja samih aplikacija, alata ili procesa, najčešće za manje od sat vremena. VMware Cloud verifikovani i izvorni Google Cloud servisi pružaju odgovarajuću cloud infrastrukturu za vSphere radna opterećenja, pri čemu su bezbednose opcije, pristup, optimizacija resursa, upravljanje i operativna podrška ugrađeni u osnovnu uslugu. Neposredno nakon migriranja u cloud korisnici imaju mogućnost da započnu kreiranje hibridnih aplikacija, kako bi svoje poslovanje učinili agilnijim, a na raspolaganju im je i bezbedniji pristup Google uslugama kao što su BigQuery i operacije u cloudu, nadgradnja postojećih protokola za oporavak, bekapovanje i skladištenje. Uz Google Cloud VMware Engine u kombinaciji sa VMware Cloud Universal, biznisi mogu da postgnu:

  • Prosečnu uštedu TCO od 38% tokom tri godine, u poređenju sa lokalnim okruženjima
  • Prosečnu godišnju uštedu troškova veću od 2 miliona USD
  • Prosečnu uštedu na troškovima radne snage od 115 hiljada USD, kroz korišćenje postojećih VMware i Google Cloud alata

VMware Cloud Universal je fleksibilni program kupovine i potrošnje za sprovođenje multi-cloud strategija i strategija digitalne transformacije. Sa Google Cloud VMware Engine-om kao delom VMware Cloud Universal programa, VMware i njegovi partneri proširuju svoju ponudu i, uz ostale VMware Cross-Cloud usluge, korisnicima omogućavaju da sprovedu svoje inicijatve za digitalnu transformaciju prateći interne vremenske okvire, sa nižim ukupnim troškovima i smanjenim rizikom.

„Naše partnerstvo sa VMware-om kompanijama značajno olakšava proces migracije VMware-baziranih aplikacija na pouzdanu i visoko efikasnu infrastrukturu Google Cloud-a“, rekao je Kevin Ichhpurani, korportativni potpredsednik Globalnog ekosistema u Google Cloud-u. „Ovo partnerstvo dodatno zbližava VMware i Google Cloud i predstavlja značajan korak napred u našoj zajedničkoj posvećenosti podršci digitalnoj transformaciji biznisa širom sveta pomoću Google Cloud VMware Engine-a.”

„Pružanje odgovora na strateške inicijative koje dolaze od korisnika u sferi modernizacije aplikacija i cloud-a, kao i distribuiranih procesa rada, predstavlja temelj višegodišnjeg partnerstva VMware-a i Google Cloud-a“, rekao je Zia Jusuf, viši potpredsednik za Strateški ekosistem i industrijska rešenja u VMware-u. „Kroz ovo prošireno partnerstvo našim zajedničkim korisnicima dajemo mogućnost da brže i lakše koriste Google Cloud VMware Engine, zajedno sa ostalim VMware Cross-Cloud uslugama, bilo da su locirani u data centrima, na edgu-u ili u Google Cloud-u. Omogućavanjem multi-cloud pristupa koji korisnicima obezbeđuje neometano korišćenje svh prednosti Google Cloud-a za pokretanje njihovih vSphere aplikacija, pomažemo biznisma u sprovođenju digitalnih inovacija.“

Korisnici u različitim industrijama, kao što su maloprodaja, telekomunikacije i proizvodnja, koriste Google Cloud VMware Engine da modernizujuju i ubrzaju migraciju najvažnijih poslovnih procesa u Google Cloud. „Migriramo i modernizujemo naše aplikacije kako bismo smanjili troškove i bili agilniji u cloud-u“, kaže Hiroshi Shimizu, menadžer odeljenja za digitalnu transformaciju u Asahi Group Japan. „Imamo mnogo sistema koje treba modernizovati, i uvereni smo da će Google Cloud VMware Engine ubrzati taj proces. Pored toga, želeli smo da skladištimo podatke bliže našoj platformi za analitiku podataka, korišćenjem BigQuery-ja koji nam omogućava da brže donosimo poslovne odluke.“

„Nokia je u procesu migracije svoje lokalne IT infrastrukture na Google Cloud“, rekao je Ravi Parmasad, potpredsednik Globalne IT infrastrukture u kompaniji Nokia. „Google Cloud VMware Engine unapređuje proces migracije, budući da ispunjava prioritete koje je Nokia postavila u domenu brzine, kontinuiteta poslovanja i potpunog zadržavanja kontrole nad našim radnim procesima, kako bismo pružili bolju podršku Nokijinim klijentima u više od 130 zemalja.”

Share.

Leave A Reply