Godišnja izložba studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan

0

Treća godišnja izložba studenata Univerziteta Metropolitan, DizajnUM3, je održana u Beogradu od 26. do 30. maja 2015. godine u Muzeju primenjene umetnosti-Galeriji Žad. Izložba je bila organizovana u cilju prezentovanja samih studenata, odnosno njihovih postignuća tokom školske godine na osnovnim akademskim studijama.

Izložba je predstavila radove svih smerova Fakulteta digitalnih umetnosti: Grafički dizajn, Dizajn interaktivnih medija i Modni dizajn. Prostor Muzeja primenjene umetnosti je na pravi način asimilirao različite pravce stvaralačkog promišljanja navedenih smerova, a izloženo je preko sto radova urađenih različitim tehnikama, tradicionalnim i savremenim.

Radovi studenata sa Grafičkog dizajna krasili su zidove, dok su interaktivne postavke studenata Dizajna interaktivnih medija stavljale akcenat na prisutnosti tehnologije u umetnosti. Studenti sa Modnog dizajna su predstavili svoje radove na kojima su radili tokom protekle godine i već prikazali na Belgrade Fashion Week-u, BAFE-u, itd.

Za nekolicinu godina postojanja Fakulteta digitalnih umetnosti, studenti su učestvovali na brojnim konkursima i imali nastupe na raznim festivalima, a na mnogima od njih su osvojili nagrade i stekli priznanja.

 

Share.

Comments are closed.