Fortinet SMB Summit 2023 – kako efikasno odgovoriti na poslovne izazove

0

Održan je prvi Fortinet SMB Summit, koji je okupio je preko 30 učesnika iz Srbije, dok fokus je bio na prezentaciji unapređenog Fortinet Engage partnerskog programa i benefita poslovanja sa kompanijom Fortinet, uključujući FortiRewards, kao i unapređenog Fortinet NSE sertifikacionog programa.

Jedan od ključnih momenata SMB Summit-a bio je naglasak na Fortinet Security Fabric-u kao kompletnom bezbednosnom rešenju za kompanije. Kroz dinamične prezentacije, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u oblasti sajber bezbednosti i kako Fortinetova rešenja mogu efikasno da odgovore na izazove današnjeg poslovnog okruženja.

Fortinet Security Fabric je integrisana platforma sa najboljim perfomansama za celovitu IT zaštitu i uspešnu borbu protiv svih vrsta internet pretnji. Među FortiGate zaštitnim uređajima Fortinet podržava najširi spektar funkcionalnosti: IPS/IDS, wireless controller, e-mail filtriranje, web filtriranje, kontrolu aplikacija, duboku inspekciju paketa, DLP, multi-factor autentikacija, SD-WAN, sandbox, DNS zaštita, a sve što je potrebno za aktiviranje zaštitnih mehanizama je odgovarajuća FortiGuard licenca.

„Fortinet je godinama unazad svetski lider u oblasti sveobuhvatnih integrisanih rešenja za efikasnu IT bezbednost i zaštitu žičnih i bežičnih mreža. Posebno smo oduševljeni odzivom na ovaj događaj, gde je broj mesta bio ograničen, a sva su popunjena u rekordnom roku. Ovo svedoči o značaju i interesovanju koje lokalna zajednica pokazuje prema Fortinetovim rešenjima i inovacijama“, istakao je Predrag Šljivar, Channel Manager u komapniji Fortinet.

Na Samitu, iz Fortineta su naglasili snažnu saradnju koju ima sa svojim kanal partnerima, što odražava njihovu dugogodišnju posvećenost u izgradnji jakih partnerstava, kao i podršku lokalnoj zajednici. Fortinet je jedini proizvođač koji svoja rešenja bazira na posebno dizajniranom hardveru, razvijenom za potrebe brze i efikasne primene višeslojnih zaštitnih mehanizama. Ova činjenica je osnov za Fortinetovu jedinstvenu filozofiju – jedan uređaj/kutija za sve IT bezbednosne potrebe, što ujedno omogućuje jednostavnost planiranja i uvođenja, i iznad svega ukupnu ekonomičnost.

Primenom najsavremenijih tehnologija IT zaštite, baziranih na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, Fortinet korisnicima obezbeđuje efikasnu zaštitu od poznatih, ali i nepoznatih pretnji. Danas su internet pretnje sve češće skrojene i usmerene na pojedinačnog korisnika, dok je od velike važnosti u odabiru trenutka za sprovođenje upravo efekat iznenađenja. U takvim okolnostima, da bi sistem zaštite bio efikasan, on mora da bude celovit, inteligentan i višeslojan, nadzor dešavanja kontinuiran, spreman za brze reakcije, kao i da se uporno radi na ojačavanju zaštitnih bedema.

Share.

Leave A Reply