Eugene Kaspersky će u Davosu diskutovati o tome kako da se pristupi najozbiljnijim sajber pretnjama

0

Eugene Kaspersky, izvršni direktor i predsedavajući kompanije Kaspersky Lab, otvoriće ove nedelje tokom panel diskusije na Svetskom ekonomskom forumu najznačajnije teme sa kojima se suočava sajber bezbednost.

Eugene_Kaspersky__CEO_U ovoj diskusiji, koja je zakazana za 24. januar, takođe će učestvovati i Tomas Hendrik Ilves, predsednik Estonije, Jean-Paul Laborde, izvršni direktor direktorata Ujedinjenih Nacija zaduženog za suzbijanje terorizma kao i Bradford L. Smith, izvršni potpredsednik Majkrosoft korporacije. Panel će razmatrati mogućnosti balansiranja sigurnosti i privatnosti u Internet eri, kao i kako izgraditi održivu sajber odbranu na nacionalnom nivou i kako bi internacionalna saradnja mogla da učvrsti globalnu sajber bezbednost uopšte.

Pre sastanka, Eugene Kaspersky je izjavio: „Značaj sajber bezbednosti je porastao u skladu sa porastom našeg oslanjanja na kompjuterske mreže i povezane uređaje. SEF u Davosu je odlična prilika za svetske lidere da otvore goruće teme sa kojima se suočavamo u sajber prostoru. Već godinama posmatram kako sajber pretnje i metode da se sa njima nosimo postaju značajan deo agende Davos Foruma.”

Na Svetskom ekonomskom forumu, koji se održava u malom švajcarskom skijaškom centru, u gradu Davos, od 21. do 24. januara, Eugene Kaspersky će takođe sresti veliki broj značajnih zvaničnika i poslovnih lidera iz različitih država. „Mogu da primetim kako je zaštita kritične infrastrukture od sajber napada postala jedan od prioriteta za svetske lidere. Moja kompanija je istraživala i bavila se nekima od najsofisticiranijih sajber napada u istoriji i za tim saznanjima vlada velika potreba danas”, rekao je on.

Share.

Leave A Reply