Etihad Airways i Universal Pictures predstavili avion sa oznakama filmskog serijala Fast & Furious

0

Prva stanica luksuznog mlaznog aviona Boing koja označava početak globalnog putovanja i svetske premijere filma Furious 7

Juniversal Siti, Kalifornija, 18. mart 2015. — Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, i Juniversal Pikčers danas su predstavili luksuzni avion Fast & Furious Boing 777 na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu (LAX). Glumac i producent Vin Dizel je bio na mestu događaja kada je avion Etihad ervejza na letu 171 stigao iz Abu Dabija kako bi obeležio početak putovanja i svetsku premijeru filma Furious 7. Ovaj film stiže u bioskope 3. aprila.

Prvi put u ovoj franšizi, Fast & Furious 777 će leteti na direktnoj liniji između Abu Dabija i Los Anđelesa, koju je Etihad ervejz uveo u junu 2014. godine. Ova aviokompanija je takođe sponzor svetske premijere filma Furious 7, koja će se održati 1. aprila u Los Anđelesu.

Kako su Ujedinjeni Arapski Emirati omogućili da se u ambijent ovog filmskog serijala uključe upečatljivi elementi i lokaliteti, Abu Dabi je postao ključna lokacija za snimanje filma Furious 7. Tokom dve nedelje u aprilu 2014. godine, ekipa je snimala u predelima izvan Abu Dabija u pustinji Liva, kao i u centru grada na lokacijama, u koje spadaju Velika džamija Šeika Zajeda, hotel Emirates Palace, trkačka staza za Formulu 1 “Yas Marina” i “Etihad” kule. Imajući u vidu upečatljivu panoramu Abu Dabija, naglašenu zapanjujućim arhitektonskim dostignućima, prizor oblakodera iz vazduha bio je obavezan deo snimanja.

„Etihad ervejz je jedna od najbrže rastućih avio-kompanija na svetu, sa potvrđenom istorijom kulture, inovacije i posvećenosti obezbeđivanju drugačijeg doživljaja putovanja našim gostima“, rekao je Piter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza. „Drago nam je da sarađujemo sa Juniversalom, organizacijom koja deli isti duh inovacije i promene kada je u pitanju svet zabave, na predstavljanju našeg Boinga 777 sa novim logoom kao podrška franšizi Fast & Furious  i filmu Furious 7, koji debituje sledećeg meseca i predstavlja sedište naše avio-kompanije – Abu Dabi“.

„Kada smo počeli da snimamo film The Fast and the Furious 2000. godine, da ste mi rekli da ćemo jednog dana imati naš logotip na širokotrupnom avionu, rekao bih da ste ludi“, rekao je producent Nil H. Moric, koji je bio predvodio rad na svih sedam filmova ovog serijala.

„Veoma smo počastvovani što Etihad sarađuje sa nama i podržava ovaj veoma lični film, i zahvaljujemo se ljudima Ujedinjenih Arapskih Emirata na ljubaznosti i srdačnosti koju su nam ukazali tokom snimanja filma“.

Fast & Furious logo će ostati na avionu tokom narednih 4 do 6 meseci.

O Etihad ervejzu

Etihad ervejz je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 mil. putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad ervejz leti ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom Istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Ova aviokompanija ima flotu od 111 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 69 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i devet aviona Erbas A380. Etihad ervejz ima vlasnički udeo u kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u aviokompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn. Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice “Etihad ervejz partners”, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike. Za više informacija, molimo vas posetite: www.etihad.com

O filmu Furious 7

Vin Dizel, Pol Voker, Dvejn Džonson, Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Kris „Ludakris“ Bridžis i Džordana Bruster vraćaju se da bi formirali furiozni tim od sedam rođaka sa zajedničkim ciljem. Pridružuju im se i miljenici obožavatelja ove franšize, Elsa Pataki i Lukas Blek, kao i novopridošli članovi ekipe, među kojima su Džejson Stejtam, Kurt Rasel, Natali Emanuel, Džajmon Honsu, Ronda Rausi i Toni Dža.

U filmu Furious 7, ova ekipa kreće preko sveta na poslednju zajedničku vožnju, u do sada najemotivnijoj avanturi sa najviše prkošenja gravitaciji. I dok se među njima bude stvarala najjača veza do sada, ekipa Furious 7 – Dom, Brajan, Hobs, Leti, Roman, Tedž i Mia – suočiće se sa do sada najvećim pretnjama u dalekim mestima, poput Abu Dabija i Azerbejdžana, ali i poznatim mestima poput ulica koje nazivaju svojim domom. www.furious7.com

Share.

Comments are closed.