ERP kao neophodan alat za preduzeća koja žele da opstanu u digitalnoj ekonomiji

0

Napredak tehnologije i ekonomski rast u današnje vreme neraskidivo su povezani. Ukoliko se osvrnemo na prethodnih 10 ili 20 godina jasno se vidi da se svet poprilično promenio. Tehnologiju koristimo kako u svakodnevnom, tako i u poslovnom životu. Mnogi od nas ni ne mogu da zamisle svoj dan bez neke od digitalnih spravica koje koristimo kako za plaćanje računa, tako i za komunikaciju i dopisivanje, gledanje filmova, slušanje muzike, učenje itd.

Digitalna transformacija pokreće potrošače, a posledično i biznise širom sveta kako bi odgovorili na želje i potrebe potrošača. Dakle, digitalna tehnologija neizbežno utiče na pojavu digitalne ekonomije, i to ne samo da utiče već je njen neraskidivi deo.

Šta je digitalna ekonomija?

Digitalna ekonomija predstavlja ekonomiju zasnovanu da digitalnim tehnologijama. Digitalna transformacija suprotno onome što mnogi veruju nije samo prelazak sa komunikacije uživo na online komunikaciju, već se radi o transformaciji svih aspekata poslovanih transakcija i njihovih interakcija sa internim i eksternim učesnicima…

Tekst u celosti možete da pročitate u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply