Ericssonovi tehnološki projekti pomažu milionima

0

Ericsson je objavio  22. izveštaj „Održivost i korporativna odgovornost“, u kojem je sumirao podatke iz 2014. godine u segmentima: odgovorno poslovanje, potrošnja energije i uticaj na životnu sredinu. Tokom 2014. kompanija Ericsson je dodatno ojačala napore i prilagođavala svoje poslovanje kako bi što manje uticalo na životnu sredinu i utrošak energije.

Ericsson je unapredio svoje servise kao i proizvode u cilju smanjene potrošnje energije. Takođe, kompanija očekuje da će do 2017. godine CO2 emisije smanjiti za čak 30 odsto po zaposlenom, a samo u 2014. je smanjeno za 10 odsto.

Najveći doprinos u očuvanju životne sredine i smanjenja utroška energije, Ericsson je postigao tako što je direktno pomogao operatorima da optimizuju svoje mreže, a novi Ericssonov Radio sistem omogućuje uštedu energije od čak 50 odsto.

U 2014. godini, kompanija Ericsson je u saradnji sa Vladom Velike Britanije kreirala program edukacije devojčica, pod nazivom „Connect to Learn“ u zemljama u razvoju. Ovaj program se trenutno sprovodi u 21. zemlji i omogućiće bolje obrazovanje i budućnost za 11.000 studenata u naredne dve godine. Takođe, kompanija Ericsson je u partnerstvu sa Međunarodnim spasilačkim komitetom pružala pomoć ugroženima kroz različite humanitarne misije, pre svega na suzbijanju ebole u Liberiji i Sijera Leoneu.

Share.

Comments are closed.