Ericssonova vizija: Energetski efikasno umreženo društvo

0

Dugi niz godina, kompanija Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Danas više od 40% svetskog mobilnog saobraćaja prolazi kroz mreže sa Ericssonovom opremom, a Ericsson održava mreže operatora sa ukupno više od dve i po milijarde pretplatnika. Ericssonova vizija „Umreženog društva“ je da koristeći efikasna tehnološka rešenja omogući efikasnu edukaciju, poslovanje i život u održivim zajednicama širom sveta.

Prema procenama kompanije, najveći uticaj na okolinu uređaji imaju tokom samog rada i upravo zato strategija Ericssona je da svi uređaji i rešenja budu što više energestski efikasni, sa smanjenom potrošnjom električne energije u radu. U fokusu je i smanjenje karbonskog otiska koje se sprovodi kroz dodatne aktivnosti kao i praćenjem drugih uticaja na životnu okolinu.

Kompanija Ericsson je veoma aktivna i u sektoru pametnih elektro mreža (Smart Grid) kao i pametnnih brojila (Smart metering). Trenutno, kompanija obezbeđuje rešenja i servise za pametne mreže klijentima u Švedskoj, Estoniji i Italiji. Upravo ova rešenja otvaraju nove mogućnosti za efikasnije upravljanje mrežom i potrošnjom električne energije, kao i za jednostavno povezivanje električne energije koja je lokalno proizvedena u postojeću infrastrukturu elektro mreže.

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply