Ericsson testira 5G mrežu u Tokiju

0

Kompanija Ericsson započela je testiranje 5G tehnologije u Tokiju zajedno sa SoftBank Corp, jednim od vodećih mobilnih operatora u Japanu. Ericsson i SoftBank Corp. zajedno će raditi na razvoju 5G upotrebe i različitih scenarija primene.

Takođe, planirana je evaluacija performansi potencijalnih ključnih tehnoloških 5G komponenata u zajedničkim testiranjima, kao i saradnja na istraživačkim 5G projektima.

Zajedničko testiranja na terenu, pokazaće ultra visoke brzine transfera podataka, kao i ultra niske latence, koje ostvaruje Ericsson 5G test sistem, koristeći više frekvencijskih intervala.

5G će doprineti razvoju celog budućeg ekosistema komunikacija, od uređaja do mobilnog pristupa. Fokus najnovijih Ericssonovih 5G testiranje je interakcija mobilnih uređaja sa mrežom, na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Kompanija Ericsson je razvila naprednu tehnologiju antena sa širim propusnim opsegom, višim frekvencijama i kraćim intervalima prenosa podatka. Takođe, razvijene su radio bazne stanice za 5G testiranja, koje su već postigle brzinu prenosa od 5 Gb u sekundi.

Share.

Comments are closed.