Erazmus projekat okupio delegacije profesora i studenata iz Litvanije i sa Islanda na FON-u

0

Fakultet organizacionih nauka je u okviru Erazmus+ programa, Projektna orjentisanost i održivo vođenje projekata, u periodu od 7. do 9. februara 2022. godine, bio domaćin delegaciji profesora i studenata sa Univerziteta Vilnus iz Litvanije i Univerziteta sa Islanda.

Program je osmišljen sa ciljem da edukuje i razvija ideje vezane za održivo upravljanje projektima kroz studije slučaja i njihovo sprovođenje u realnim uslovima.

U periodu od tri dana, 9 studenata iz Litvanije, sa Islanda i iz Srbije predstavili su Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Vilnusu i Univerzitet Islanda učestvujući u radionicama posebno dizajniranim za ovu priliku, a koje su vodili profesori, Inga Minelgaite sa Univerziteta Islanda, Taurimas Valys i Andrius Valciukas sa Vilnus Univerziteta kao i Dragan Bjelica, Marko Mihić i Dejan Petrović sa Univerziteta u Beogradu Fakulteta organizacionih nauka.

Ovim povodom FON je posetila i Aleksandra Gajović, član Odbora za zaštitu životne sredine opštine Arilje i predstavila pitanja lokalne zajednice koja se tiču održivosti i upravljanja projektima.

Nakon zajedničkog rada i analize studija slučaja, studenti tri univerziteta su dali kratke predloge projekata u tri oblasti koje se tiču zelene incijative za grad Beograd: prečišćavanje otpadnih voda, razvoj i uspostavljanje sistema biciklističkih staza i ozelenjavanje zgrada.

Naredni skupovi u okviru Erazmus+ projekta održaće se u maju 2022. u Rejkjaviku na Islandu i u oktobru 2022. u Vilnusu u Litvaniji.

Share.

Leave A Reply