Epsonova posvećenost održivoj inkdžet tehnologiji sve isplativija kako industrija kreće da zahteva klimatski osvešćene proizvode

0

Novi podaci daju Epsonu dodatno samopouzdanje, ubrzo nakon što se kompanija obavezala na ulaganje od 100 milijardi jena za dalji razvoj održive tehnologije.

Kompanija Epson godinama unazad vodi računa o očuvanju klime svojom posvećenošću održivim tehnologijama, a posebno poslovnoj inkdžet tehnologiji, što se pokazuje isplativim usled povećane potražnje za održivim poslovnim inkdžet proizvodima.

Epson se dugo zalaže za održivost i od 2018. godine uložio je više od pola milijarde evra u razvoj svoje glave za inkdžet štampanje PrecisionCore koja pruža visokokvalitetnu, održivu alternativu konkurentskim tehnologijama štampanja bez toplote. Ovo je nedavno praćeno dodatnim ulaganjem od 100 milijardi jena za podršku razvoju novih materijala i tehnologija za smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Novi IDC Info Snapshot izveštaj, sponzorisan od strane Epsona, ispituje trendove u industriji štampanja i očekivanja u vezi sa inkdžet tehnologijom i predviđa pad potražnje za laserskim štampanjem od -2,6% na godišnjem nivou, u poređenju sa +7% godišnje predviđene stope rasta za inkdžet tehnologije. Izveštaj dalje identifikuje ključne pokretače ove promene, pri čemu je IDC istraživanje otkrilo da 88% donosilaca odluka o hardveru sada smatra potrošnju energije i količinu otpada (87%) „izuzetno“ ili „veoma“ važnim pri izboru novih uređaja za štampanje. Istraživanje IDC-a takođe navodi da 78% ispitanika smatra da su inkdžet štampači i MFP-ovi ekološki prihvatljiviji od laserskih štampača i MFP-a.

„Danas, štampanje čini 10% energije koja je utrošena u kancelariji, a prelaskom na Epson poslovne inkdžet štampače, organizacije mogu uštedeti do 83% te potrebe za energijom,“ komentariše Garet Džej iz Epson Europe. „Gorući problem klimatskih promena je nešto što utiče na sve nas i svi moramo preuzeti odgovornost za rešavanje. Imajući ovo na umu, uložili smo mnogo u poboljšanje performansi održivosti kako našeg poslovanja tako i proizvoda koje isporučujemo – pomažući kupcima i krajnjim korisnicima da poboljšaju svoje akreditive.”

Pozitivan stav prema poslovnim inkdžet štampačima dodatno su istaknuti u novom izveštaju IDC Vendor Spotlight koji je naručio Epson u kojem se sugeriše da 65% evropskih IT rukovodilaca planira da posveti do polovine svojih budžeta održivim proizvodima i uslugama, sa samopouzdanjem i pozitivnošću prema poslovnim inkjet uređajima koji se pozivaju na njihove sposobnosti za održivost, bezbednost i usklađenost.

„Laserski štampači zahtevaju izvesne resurse I imaju mnogo pokretnih delova“, nastavlja Džej. „Indžet uređaji su vidljivo bolji, ali nisu svi inkdžet uređaji jednaki. Naši ne zahtevaju toplotu – što znači mnogo manje potrošene energije – niti vreme zagrevanja kada se uključe ili probude iz sna. To znači brže štampanje, konzistentan ispis visokog kvaliteta, značajnu uštedu vremena, niže troškove i naravno manju potrošnju energije.”

Hibridna radna snaga je na sličan način skrenula pažnju na inkdžet štampanje, tražeći održiva, jeftina rešenja za kućne kancelarije i manje radne grupe kada su u kancelariji. U 2021. godini, Epson je proslavio 60 miliona jedinica svojih EcoTank proizvoda prodatih širom sveta, vođeni njihovom sposobnošću da smanje otpad i potrošnju energije. Izveštaj IDC Vendor Spotlight otkrio je da sistemi rezervoara za mastilo, koji proizvode manje otpada i ambalaže zbog mnogo manje upotrebe zamenskih zaliha, doživljavaju veliku potražnju u kancelarijama širom Evrope. I dok je već identifikovano 13% domaćih radnika koji koriste potrošni materijal kojim se upravlja preko modela pretplate, IDC predviđa da će do 2024. 60% organizacija preći na model zasnovan na pretplati za usluge štampanja i štampanja.

„Nastavićemo da zagovaramo prednosti koje nudi naša vlasnička inkjet tehnologija bez toplote i različiti modeli kupovine i pretplate koji su dostupni i preduzećima i kućnim radnicima da joj pristupe“, zaključuje Džej.

Share.

Leave A Reply