Epson slavi 80 godina poslovanja otvaranjem Epson muzeja Suwa uz specijalni sajt o filozofiji i istoriji kompanije

0

Seiko Epson Corporation proslavlja 80 godina poslovanja, i u sklopu toga otvorio je Epson Museum Suwa u svojoj centralnoj kancelariji u Suwi, Nagano, u Japanu. Dvodelni muzej koji se sastoji od renoviranog Monozukuri muzeja i nove Memorijalne dvorane pružiće posetiocima priliku da nauče o Epsonovoj istoriji i proizvodima iz prošlosti. Spomen sala je smeštena u nekadašnjoj upravnoj zgradi, čija je izgradnja završena oktobra 1945. godine. Ova nedavno renovirana monumentalna zgrada od sada će biti otvorena za javnost.

Prethodnik Epsona, kompanija Daiwa Kogio, Ltd., osnovana je u maju 1942. Tokom narednih osam decenija, kompanija je evoluirala zadržavajući svoje glavno obeležje proizvođača koji teži inovacijama. Usavršavanje tehnologija mikromašinske i precizne obrade koje je Epson razvio za satove, ali i njihovo korišćenje u drugim oblastima je ono što je podstaklo rast kompanije.

Renovirana je prvobitna administrativna zgrada u kojoj se kompanija nalazila kada je osnovana i ponovo će biti otvorena kao Memorijalna sala, kako bi posetiocima bilo omogućeno da se vrate u prošlost i iskuse istoriju i priče o proizvodima iz prošlog vremena.

Eksponati u Memorijalnoj dvorani pokrivaju period do 1970-ih godina, vreme tokom kojeg je zgrada zapravo korišćena. Od tehnologije i veštine stvaranja mehaničkih satova, do prvog kvarcnog sata na svetu, do kompaktnog digitalnog štampača EP-101 iz kojeg potiče ime brenda Epson, posetiocima će biti dat retrospektivni pogled na efikasnost, kompaktnost i preciznost tehnologije koju je Epson razvio od svog osnivanja.

Posetioci Epson muzeja Suwa mogu da obiđu i Monozukuri muzej i Memorijalnu dvoranu.

Istovremeno će biti otvoren vebsajt povodom 80. godišnjice da bi svi bili u prilici da saznaju više o filozofiji i istoriji kompanije od njenog osnivanja – https://80th.epson.com/en

Epson već osam decenija neprestano traga za kreativnošću i izazovima. Kompanija je posvećena rešavanju društvenih pitanja radeći na postizanju održivosti i obogaćivanju zajednica.

Share.

Leave A Reply