Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju laganih 3LCD projektora visokog nivoa svetline

0

Epson, vodeći svetski proizvođač projektora te tržišni predvodnik kada je reč o profesionalnim ekranima u Evropi i Africi i na Bliskom istoku, predstavio je svoju najnoviju generaciju kompaktnih, efikasnih i izuzetno laganih 3LCD projektora s velikim brojem lumena. Kreiran na temelju uspeha serije EB-L20000U, Epsonov asortiman PU2200U 3LCD projektora s velikim brojem lumena uključuje najmanje i najlakše modele s 20.000 lumena na svetu (EB-PU2220B/EB-PU2120W) koji su 64 % manji i 50 % lakši od svog prethodnika (EBL20000U).

Novi asortiman korisnicima nudi važne prednosti, uključujući značajno smanjenu veličinu i težinu, lakše postavljanje i instalaciju, pojednostavljeno održavanje i sjajan kvalitet slike. Novi asortiman izuzetno laganih i kompaktnih laserskih projektora dizajniran je za upotrebu u velikim dvoranama, na događajima uživo i koncertima te u konferencijskim dvoranama u kojima omogućuje interaktivne doživljaje. Asortiman nudi značajne ekološke prednosti, uključujući značajno nižu potrošnju energije, značajno nižu potrebu za ambalažom i manji uticaj na životnu sredinu budući da se zahvaljujući smanjenoj težini i veličini projektori jednostavnije skladište, prevoze i postavljaju, čime se štedi skladišni prostor i smanjuju troškovi rada i dostave.

Serija PU2200 uključuje modele od 13.000 lm, 16.000 lm i 20.000 lm te nudi WUXGA rezoluciju s 4K poboljšanjem, HDR-om i naprednim instalacijskim karakteristikama. Kompaktan i lagan asortiman nudi niz karakteristika koje izuzetno dobro koriste instalacionom sektoru, poput kompatibilnosti s postojećim Epsonovim objektivima. Projektori se jednostavno integrišu s postojećim infrastrukturama, a time nude i fleksibilnost postavljanja i pouzdanost jednostavne ugradnje.

Svi modeli iz asortimana uključuju funkcionalnost koja omogućuje jednostavno postavljanje, slaganje, fleksibilnost sočiva i upravljanje. Asortiman uključuje ugrađene tehnologije obrade za slaganje bez upotrebe računara, što znači da je moguće postaviti dva podržana projektora jedan na drugi kako bi se udvostručila svetlina bez upotrebe spoljne kompjuterske opreme. Dodatne važne stvari uključuju NFC funkcionalnost radi jednostavnije instalacije, što omogućuje komunikaciju između projektora i pametnih Android uređaja kompatibilnih s NFC-om čak i kada je projektor isključen. Novi asortiman uključuje i poboljšanu zaštitu od prašine jer hermetički zatvoren optički modul i jedinica laserskog izvora svetlosti sprečavaju kontaminaciju prašinom radi omogućavanja duže trajnosti. Optički modul i modul izvora svetlosti imaju sertifikat IP5x, a Epson koristi sistem „tečnog hlađenja visoke efikasnosti“ radi postizanja dodatne pouzdanosti.

„Izuzetno nam je drago što možemo najaviti našu najnoviju generaciju izuzetno laganih i kompaktnih projektora s velikim brojem lumena”, dodaje Masimo Picocri, potpredsednik za prodaju videoprojektora i odeljenja za marketing u kompaniji Epson. „Uveren sam da će ova nova platforma 3LCD ekrana postati industrijski standard kada je u pitanju kvalitet i fleksibilnost te da će, osim što će smanjivati vreme potrebno za instalaciju i troškove isporuke, smanjivati i uticaj na okolinu za važan i rastući tržišni segment proizvoda od 20 hiljada lumena. Kao vodeći proizvođač projektora u svetu pažljivo smo slušali svoje kupce i verujemo da će ova nova serija projektora odgovoriti na tržišne potrebe za kompaktnijim, lakšim, pouzdanijim i svestranim rešenjima za prikaz s velikim brojem lumena koja ne zauzimaju mnogo prostora.” Epson je vodeći svetski proizvođač projektora s preko trećine udela na globalnom tržištu projektora.

Specijalizovan je za proizvodnju kompaktne i svestrane 3LCD laserske tehnologije za projekciju visoke svetline za domove, kancelarije, škole i maloprodajne objekte te tehnologija koje se mogu koristiti na većim projektima kao što su objekti za zabavu, muzeji, galerije, događaji na otvorenom i  atrakcije za posetioce. Laserski projektori s velikim brojem lumena kompanije Epson upotrebljavaju se za stvaranje okruženja koja omogućavaju interaktivno iskustvo na većim događajima i atrakcijama širom sveta. Najnoviji primeri upotrebe audiovizualne tehnologije kompanije Epson uključuju Electric Forest Music Festival u Americi, muzej TeamLab Borderless u Šangaju te međunarodni Festival svetla u Evropi. Audiovizuelna tehnologija kompanije Epson može imati uticaj na produktivnost u učionicama i drugim okruženjima za učenje širom sveta te može poboljšati iskustvo u maloprodaji, kao i pomoći širokom rasponu industrijskih sektora zahvaljujući mogućnostima pružanja pomoći na daljinu.

Share.

Leave A Reply