EON ostvario rekordni protok video saobraćaja od jednog terabita u sekundi

0

SBB kompanija saopštila je danas da je tokom utakmice Srbija – Azerbejdžan u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022, ostvaren rekordan protok video saobraćaja od 1 Tb/s.

U United Cloud-u, razvojnom centru United Grupe u okviru koje posluje i SBB, tokom utakmice fudbalske reprezentacije Srbije izmerili su protok od čak jednog terabita video saobraćaja u sekundi.

Ovaj ogroman protok video saobraćaja je dokaz da imamo izuzetno stabilnu tehnološku platformu i jaku mrežnu infrastrukturu. Takođe, pokazuje da je naš razvojni tim spreman da podrži rast broja novih korisnika EON-a kojih je sve više iz dana u dan”, rekao je Srđan Đurđević, CEO United Cloud-a.

Inovativna TV platforma koja je promenila iskustvo gledanja televizije kod nas, postigla je još jedan uspeh uz protok brzine od 1 Tb/s, što bi moglo da se uporedi sa istovremeno pogledanih 125.000  fotografija u sekundi ili 26,5 DVD-ova u sekundi.

Zahvaljujući United Grupi koja posluje u osam zemalja Jugoistočne Evrope, EON platforma dostupna je i u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, odnosno putem NetTV Plus platforme bilo gde u svetu, kao i EON aplikacije u Severnoj Makedoniji, a uskoro će biti dostupna i korisnicima kompanije Nova u Grčkoj.

Share.

Leave A Reply